Jupiter – Cap Aurora

Jupiter

 

Jupiter - Cap Aurora, Neptun és Venus között található, csak 5 km-re Mangalia-tól, amelyhez közigazgatásilag tartozik. Jupiter egy nagyon kis üdülő, festői, természetes környezetben, melyet a hosszú tengerparti sétány, a Tismana tó és a Comorova erdő tesz különlegessé. Elhelyezkedése miatt alkalmas egy nyugalmas tartozkodáshoz és különböző kezelésekre. A következő tényezők járulnak hozzá a természetes gyógykezeléshez: a Fekete tenger víze, a tengeri éghajlat.

Jujpiter egy viszonylag új üdülőhely, amely a 70-es években került turisztikai körökbe. Vonzóerejét annak a néhány modern hotelnek köszönheti, melyek zöldövezettel vannak körülvéve, tiszta és hüvős levegőt biztosítva még a meleg augusztusi napokon is.

Cap Aurora érdekes fekvésű, mivel egy félszigeten helyezkedik el, és egy előhegység alakja van, amely magasztósan emelkedik a víz fölé. Tengerparti sétánya töredezett a sok kis öböl által, melyeket védőgátak szegélyeznek. Cap-Aurora a legfiatalabb üdüllőhely a tengerparton, 1973-ban avatták fel.

Tengerpart: Jupiter partvidéke körül belül 1 km hosszú és a Neptun part hosszabbítása. A partja elég széles, finom homokkal. A part szaggatott a sok öböl és védőgát miatt, melyek miatt ez a partvédék csipkézett alakú.

A Cap Aurora partvidéknek az előnye az, hogy közvetlenül a hotelek mellett van, ezért a turisták gyakorlatilag egyenesen a partra mehetnek le. A part eléggé keskeny, emiatt a bemenetel egy kissé köves részen történik.

Tevékenységek, látványosságok: Jupiter és Cap-Aurora üdülőhelyeken számos bár, klubb, tenisz, foci és minigolf páya, bowling pálya, szabadtéri mozi, úszómedence stb. áll a turisták rendelkezésére. Vízisportokat lehet űzni a tengeren és a Tismana tavan egyaránt.

A Paradis bár a Jupiter partján található, és a tengerpart egyik legkeresettebb helyisége.

A Tismana és Jupiter tavak, amelyek behatárolják az üdülőhely többi részétől azta partvidéket, amely a Paradis vendéglőtől északra található, és egy plusz vonzóerőnek számít a turisták számára létrehozott különféle szorakozási lehetőség.

 

Fotógaléria

Jupiter – Cap Aurora / 1Jupiter – Cap Aurora / 2Jupiter – Cap Aurora / 3Jupiter – Cap Aurora / 4Jupiter – Cap Aurora / 5Jupiter – Cap Aurora / 6Jupiter – Cap Aurora / 7Jupiter – Cap Aurora / 8

 

Rezervare

Aktuális oldal: Fekete-tenger partja Jupiter – Cap Aurora