Eforie Sud

Eforie

 

A Movila Hotel 1899-ben nyílt meg. Köréje meleg fürdőket építettek, kezelés céljából. 1928-ban Eforie Sud-ot fürdővé, majd a két világháború között várossá nyilvánítják. Az üdülőhely jellegzetessége a gyógyfürdő, amely számos betegség gyógyítására alkalmas. A kezelési központok megfelelnek a nemzetközi szabványoknak. Ugyanakkor, itt lehetősége van kikapcsolódni és szorakozni, mivel az üdülőhelyen számos hagyományos és nemzetközi sajátosséagú vendéglő, bárok, medencék, teraszok, éjjeli klubbok, sportpályák és vízisporthoz szükséges kellékek találhatók. Eforie Sud Nyugatra a Tuzla dombtól található, a Fekete tenger és a Techirghiol tó között, az Eforie Nord üdölőhely közvetlen közelében,  az iszapos kezelések és a Techirghiol tóbani fürdés pedig a különböző betegségel gyógyítása miatt ajánlott.

Az üdülőhely ajánlott azoknak akik a nyugalmat és a gyógyfürdős kezelést keresik olcsó turisztikai szolgáltatásokkal.

Az üdülőhely fő atrakciója a teljesen felújított és iszapos “Baile Reci”. Itt még egy gyerekszanatórium is található, ahol állandó jelleggel gondozzák a reumatológiai betegségekkel küzködő gyerekeket,.

Tengerpart: Tengerpartjaink közül ez a legkeskenyebb, az eroziók és az ez elleni védekezési befektetések hiánya miatt. A szirtfal nagyon magass, ezért a partra lépcsőkön lehet bemenni. Körül belül egy 2 km-es hosszúságon az  üdülőhely északi részén, pontosabban az Eforie Sud és az Eforie Nord közötti részen található egy job part. Ugyanakkor a parton léteznek nagy kiterjedésű részek, amelyeken a finom homok található. Ez egy nagyon szép, csendes üdüllőhely gyönyörű kilátésokkal, alacsony árakkal és sok zöldövezettel.

Tevékenységek, látványosságok: Ugyanakkor az üdülőhely a mészkőves előhegységével is kitünik a többi közül, és szirtfalával, melynek tetejéről egy gyönyörű táj terül el a néző szeme elött, szabadtéri színházával és a vízisport lehetőségeivel.

Az üdülőhelyen pedig különböző kirándulásokat is szerveznek: körültekintést Cinstantan, Dobrogeaban, a Duna Deltában, borkostolást Murfatlaron, dobrodgeai kolostorok megtekintése.

Lehetőség van 1 napos hajós utazásra a Duna Deltán, amely Tulceaból vagy Jurilovcaból indul

 

Fotógaléria

Eforie Sud / 1Eforie Sud / 2Eforie Sud / 3Eforie Sud / 4Eforie Sud / 5

 

Rezervare

Aktuális oldal: Fekete-tenger partja Eforie Sud