Hotelierii de pe litoral vor sa deschida in etape, si nu la 1 mai

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

Hotelierii de pe litoral vor sa deschida in etape, si nu la 1 mai

"Ne-am dori cu totii ca hotelurile sa fie deschise chiar din aprilie si sa inchida in octombrie sau, poate, deloc. Consideram, insa, ca masura prin care s-a stabilit ca totate statiunile de pe litoral sa fie deschise de la 1 mai creeaza mari prejudicii si pierderi detinatorilor de structuri de primire turistica", a declarat Corina Martin, presedintele Asociatiei Litoral-Delta Dunarii si al ANAT, potrivit Mediafax.

Din acest motiv, reprezentantii turoperatorilor de pe litoral cer anularea prevederii legislative si propun, ca solutie, deschiderea esalonata a hotelurilor, pe statiuni.

Turoperatorii dau ca exemplu Costinestiul, o statiune pentru tineri care nu ar trebui deschisa la 1 mai, pentru ca elevii si studentii intra in vacanta abia in iunie.

In schimb, majoritatea hotelierilor din Mamaia sunt de acord cu deschiderea acestei statiuni la 1 mai, aceasta fiind singurul caz in care turoperatorii sunt de acord cu prevederile legii.

Potrivit HG 1267/2010 privind eliberarea certificatelor de clasificare, a licentelor si brevetelor de turism, publicata in Monitorul Oficial 866 din 23 decembrie 2010, operatorii economici proprietari si/sau administratori ai structurilor de primire turistice de pe litoral sunt obligati sa asigure functionarea acestora in perioada 1 mai-30 septembrie a fiecarui an.

"Cerem ca asociatiile patronale hoteliere, impreuna cu consiliile locale si Asociatia Litoral-Delta Dunarii, sa poata stabili graficul de deschidere a unitatilor de cazare, pe fiecare statiune. Astfel, asiguram si implicarea autoritatilor locale. De asemenea, consideram ca este necesara acordarea unor facilitati pentru cei care respecta aceasta reglementare, in special in extrasezon. Ne referim aici la reduceri de taxe, reducerea impozitului pe cladiri, a impozitului pe profit sau prin acordarea unor subventii", a adaugat Martin.

Ca solutie pentru "estetizarea" statiunilor afectate, mai ales in sudul litoralului, de unitati de cazare care raman inchise pe toata perioada sezonului, asociatia propune impunerea obligativitatii intretinerii si amenajarii spatiilor adiacente structurilor de primire turistica, cu aplicarea de catre consiliile locale a unor sanctiuni corespunzatoare.

CITESTE MAI MULT...

Sursa: www.wall-street.ro

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?Results

News

You are here: Ştiri Hotelierii de pe litoral vor sa deschida in etape, si nu la 1 mai