Se va relua ideea turismului cu bicicleta şi vrea înfiinţarea unei reţele naţionale de trasee

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

Se va relua ideea turismului cu bicicleta şi vrea înfiinţarea unei reţele naţionale de trasee

Dacă tot nu stăm prost la capitolul infrastructură, iar turiştii care ne trec pragul se plâng că şi-au distrus maşinile pe drumurile noastre pline de gropi, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) vrea să înfiinţeze o reţea naţională de trasee cicloturistice în zonele cu peisaje pitoreşti şi trafic auto redus.

Un astfel de proiect a pus în discuţie încă din 2008, când se vorbea despre realizarea a zece magistrale de cicloturism de şosea şi opt rute montane pentru fanii turismului pe bicicletă.

Potrivit proiectului de  hotărâre de guvern elaborat de MDRT şi prezentat de Mediafax pentru parcurgerea normală va fi nevoie de 5-12 zile în cazul unor trasee cicloturistice de rang naţional, 2-5 zile pentru traseele regionale şi de maxim o zi în cazul celor de rang local.

Traseele care vor putea fi parcurse cu bicicleta se vor desfăşuta pe drumuri cu caracter "cât mai pitoresc din punct de vedere peisagistic" şi trafic cât mai redus, pe drumuri asfaltate sau nemodernizate.

Utilizarea traseelor cicloturistice va fi gratuită.

Potrivit proiectului de act normativ, în România există deja "un interes şi o cerere crescută de trasee cicloturistice marcate şi omologate", iar banii necesari creării acestor ciclotrasee provin din "fonduri nerambursabile comunitare sau din alte surse externe".

Pentru a citi despre aceste zone, unde acest tip de turism s-ar putea practica, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.adevarul.ro

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?



units found.

News

You are here: Ştiri Se va relua ideea turismului cu bicicleta şi vrea înfiinţarea unei reţele naţionale de trasee