„Un sărut cu Dracula“ este mesajul pentru a promova Castelul Bran, în Bulgaria

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

„Un sărut cu Dracula“ este mesajul pentru a promova Castelul Bran, în Bulgaria

Castelul Bran şi orasul Braşov se află printre destinaţiile preferate de turiştii bulgari şi unguri pentru 14 februarie, Ziua Îndrăgostiţilor.

După ani buni în care românii le-au umplut buzunarele vecinilor, anul acesta orasul Braşov pare a fi destinaţia preferată a bulgarilor.
Multe agenţii de turism bulgăreşti oferă excursii cu plecare de la Ruse, Sofia, Varna sau Burgas. Preţurile variază de la 20 de euro pentru o excursie de o zi, la 110 euro pentru călătoriile de trei zile. România este în topul preferinţelor în primul rând datorită preţurilor scăzute, iar în al doilea, pentru că deplasarea nu necesită mult timp, relatează Braşovul Tău.

Sub titlul „Sărut cu Dracula pentru ziua îndragostiţilor", cotidianul sofiot „Standart" scrie că una dintre cele mai interesante invitaţii pentru 14 februarie este petrecerea în castelul Bran. O excursie de o zi pe ruta Bucureşti-Sinaia-Bran-Braşov costă numai 20 euro, informează ziarul. Oferta include o tură cu autocarul prin Bucureşti, vizite la Bran şi la Peleş, precum şi un tur cu ghid prin centrul orasului.
Potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică, bulgarii sunt pe locul doi din Uniunea Europeană în privinţa vizitelor efectuate în România. 17,1% din toţi străinii care au vizitat România în primele zece luni ale anului 2010 au fost bulgari, mai numeroşi fiind doar turiştii din Ungaria, 38,%

Conform Institutului Naţional de Statistică din Sofia, România este a treia destinaţie turistică în preferinţele bulgarilor, după Turcia şi Grecia. În luna noiembrie 2010, România a fost vizitată de 25.000 de bulgari. Spre deosebire de vizitele în Turcia şi în Grecia, care au înregistrat o scădere drastică din cauza crizei, în ultimele luni, la călătoriile spre România se observă o creştere uşoară.

Pentru a citi si despre alte castele din tara noastra, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.adevarul.ro

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?Results

News

You are here: Ştiri „Un sărut cu Dracula“ este mesajul pentru a promova Castelul Bran, în Bulgaria