Pelerinaj de week-end - Manastirea Nicula

E-mail Print PDF

 
   “Credinţa este esenţa dorinţei.” Prentice Mulford

    Din cele mai vechi timpuri, oamenii au crezut intr-o putere nevazuta, pentru unii se numeste Dumnezeu, pentru altii este un zeu sau un obiect sacru. Noi, crestinii, ne manifestam credinta prin participarea la slujbele religioase, acolo gasim liniste si intelegere, sfaturi.
    Manastirile se gasesc intr-o zona linistita, de padure, departe de agitatia si aglomeratia orasului, un loc unde sa te poti reculege, sa te poti ruga, sa poti comunica cu Divinitatea.
    O vizita la manastire este un lucru bine-venit in orice zi. Manastirea Nicula este la 45 de km de Cluj-Napoca si dateaza din secolul al XVI-lea; este renumita pentru Icoana Facatoare de Minuni a Maicii Domnului, care a lacrimat din 15 februarie pana in 12 martie 1699. Se spune ca ochii Maicii Domnului au devenit vii si au izvorat lacrima datatoare de viata. In lacrimile ei si-au gasit ecou bucuria si tristetea, speranta si deznadejdea, iubirea si visele celor care si-au pus nadejdea in Divinitate, dovedindu-se astfel puterea Maicii Domnului.
    Intr-o lume plina de interese, intr-o societate care a uitat sa creada in Dumnezeu, sa nu uitam sa ne rugam, sa credem, sa fim alaturi de cei care au nevoie de noi, si, mai presus de orice, sa nu uitam sa avem grija si de sufletul nostru.
    Asa cum spunea Nicolae Steinhardt, in Jurnalul fericirii, “Credinta e suprema arma secreta, care anihileaza toate necesitatile, imprejurarile si pulverizeaza hazardul”.

   Articol realizat de Nistor Lucia Mihaela

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?



Results

News

You are here: Ştiri Pelerinaj de week-end - Manastirea Nicula