De ce ar putea ramane inchise la vara peste 70% din hotelurile de pe litoral

E-mail Print PDF
There are no translations available.

De ce ar putea ramane inchise la vara peste 70% din hotelurile de pe litoral

 

Peste 70% din hotelurile de pe litoral risca sa ramana inchise la vara, pentru ca proprietarii nu pot plati retroactiv impozitul pe cladiri, al carui mod de calcul a fost interpretat tendentios de primarii in ultimele luni, pentru a creste incasarile, potrivit patronatelor din turism.

Reprezentantii patronatelor din turism spun ca in urma cu cinci ani a fost emisa o hotarare de guvern care reglementa ca sezonul estival incepe la 1 mai si se termina pe 30 septembrie, desfasurandu-se asadar pe o durata de cinci luni. Hotelierii care se conformau si aveau unitatile de cazare deschise in toata aceasta perioada, beneficiau de reducerea la jumatate a impozitului pe cladiri.  

"Cineva a modificat ulterior in Codul Fiscal, fara ca noi sa stim si fara sa ne anunte nimeni, ca pot beneficia de aceste reduceri de impozit doar cei care functioneaza minim 185 de zile, adica mai mult de sase luni", a declarat  Nicolae Bucovala, presedintele patronatului Mamaia, care reuneste hotelurile din statiune, si unul dintre cei mai mari investitori in turismul de pe litoral.

El a adaugat ca in ultimele luni, primariile de pe litoral au pornit o "prigoana" impotriva hotelurilor, carora le cer sa demonstreze ca au primit turisti minim sase luni, in caz contrar urmand sa plateasca retroactiv impozitele de care au fost scutite, relateaza Mediafax.

 

Pentru a citi mai multe stiri turistice accesati aceasta sectiune a site-ului nostru

citeste mai mult...

Sursa: www.dailybusiness.ro

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?



units found.

News

You are here: Ştiri De ce ar putea ramane inchise la vara peste 70% din hotelurile de pe litoral