Cati turisti straini au vizitat Romania in primele 5 luni. Vezi din ce tari provin

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

Sosirile vizitatorilor straini in Romania, inregistrate la punctele de frontiera, au fost in primele cinci luni din acest an de 2,659 milioane, in crestere cu 0,5% fata de perioada similara a anului trecut, conform datelor publicate marti de Institutul National de Statistica (INS).
Majoritatea vizitatorilor straini provine din tari situate in Europa (94,6%). Din statele Uniunii Europene s-au inregistrat 62,7% din totalul sosirilor vizitatorilor straini in Romania. 

Dintre statele Uniunii Europene cele mai multe sosiri s-au inregistrat din Ungaria (35,3%), Bulgaria (20,6%), Germania (9,1%), Italia (7,7%) si Austria  ( 4,7%).

In acelasi timp, plecarile vizitatorilor romani in strainatate, inregistrate la punctele de frontiera, au fost de 4,188 milioane, in scadere cu 1,4%, comparativ cu perioada ianuarie-mai 2011. 

Mijloacele de transport  rutier au fost  cele mai  utilizate de vizitatorii romani pentru plecarile in strainatate, reprezentand 73,9% din numarul total de plecari.

Sosirile inregistrate in structurile de primire turistica in primele cinci luni au insumat 2,419 milioane , in crestere cu 12,9% fata de cele din perioada similara a anului trecut.

Sosirile turistilor romani in structurile de primire turistica cu functiuni de cazare au reprezentat 76,7% din numarul total de sosiri, in timp ce turistii straini au reprezentat 23,3% din numarul total de sosiri.

Sosirile in hoteluri detin o pondere de 77% din totalul sosirilor in structurile de primire turistica cu functiuni de cazare, in crestere cu  11,9% fata de perioada ianuarie-mai 2011.

Pentru a citi despre o alta stire despre situatia turismului in Romania, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.dailybusiness.ro

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?



Results

News

You are here: Ştiri Cati turisti straini au vizitat Romania in primele 5 luni. Vezi din ce tari provin