Pe plaja de la 2 Mai a rasarit un cartier de vara. Cine sunt turistii care platesc 50 lei pe zi pentru cateva luni de "viata in libertate"

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

O mare familie fericita traieste, vara de vara, in sunetul valurilor, la 2 mai. Chiar pe plaja cea mare dinspre digul santierului naval s-a format un mic cartier de rulote si corturi, unde turistii cu un anume simt al libertatii se lasa dezmierdati de soare si de briza, uneori din luna mai si pana in septembrie. Au curent electric, apa rece la discretie, ba chiar si cablu tv pentru 50 de lei pe zi.

Sunt turisti cu o filosofie aparte care se cunosc de ani de zile si vin sa se bucure de un loc minunat, nu pentru ca nu-si permit alte vacante, ci pentru iubesc marea si atmosfera de pe plaja de la 2 Mai.

Tinem sa o cunoastem pe una dintre veterane: Mimi. In fiecare iunie, paraseste Capitala prafuita si incinsa si se muta aici, cu tot cu ghivecele de flori si cei trei catei. "Am cu vedere la mare. Este superb sa fii asa de aproape de mare, nici nu visez altceva", spune ea.
Toata tineretea a venit aici cu cortul si cand copiii au ajuns fiecare pe picioarele lor i-au facut o bucurie si i-au cumparat o rulota. De-atunci si-a construit micul ei univers.

Curtea mult visata de turistii care si-au petrecut o viata intreaga la bloc s-a transformat in realitate aici pe nisipul din 2 mai. Felinare, ornamente de gradina dar si multe flori care zilnic sunt udate cu grija.

Cei care stau toata vara in 2 Mai ajung sa imparta si lucruri, si bucurii impreuna, ca intr-o comunitate pasnica, unde rarele conflictele tin de jocul de sah sau de tipul de bere ales pentru masa. "Ne cunoastem de cand aveam 4 ani si imi aduc aminte ca la 7 ani am cumparat rechizitele pentru scoala impreuna. Dimineata ne bem cafeaua, seara o baie in mare", poveste Laurentiu, unul dintre "rezidenti".

Pentru a citi si despre statiunea Vama Veche, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.dailybusiness.ro

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?



Results

News

You are here: Ştiri Pe plaja de la 2 Mai a rasarit un cartier de vara. Cine sunt turistii care platesc 50 lei pe zi pentru cateva luni de "viata in libertate"