Tara care atrage turistii ca un magnet. Unde au cheltuit romanii 15 milioane de euro

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

Tara care atrage turistii ca un magnet. Unde au cheltuit romanii 15 milioane de euro

Peste 24.000 de turisti romani au vizitat anul trecut Franta, unde au cheltuit aproape 15 milioane de euro si au fost atrasi in special de Paris, Coasta de Azur si castelele de pe Valea Loarei.

Datele Institutului National de Statisticaarata ca anul trecut au vizitat Franta 24.149 de turisti romani, in scadere de la 25.475 in 2010, informeaza Mediafax.

Cheltuielile acestora au crescut insa, de la 54,5 milioane lei (12,9 milioane euro) in 2010 la 62,7 milioane lei (14,8 milioane euro).

"In ceea ce priveste destinatiile, Parisul este pe primul loc, urmat de Coasta de Azur, pentru care exista doua zboruri directe Bucuresti-Nisa, plus chartere organizate de agentii de turism romanesti", a declarat Gordana Malic, directorul biroului Atout France din Viena, care se ocupa si de actiunile de promovare a Frantei pe piata romaneasca.

Ea a adaugat ca in topul preferintelor turistilor romani este si vizitarea castelelor de pe Valea Loarei, dar si zonele de ski precum Chamonix, Val Thorens si Courchevel.

"Din ce in ce mai multi romani merg la ski in Franta, prin intermediul curselor directe Bucuresti-Lyon sau Bucuresti-Geneva, sau cu charterele organizate de unii turoperatori romani", a spus Malic.

Franta va intensifica in acest an campaniile de promovare a turismului, dupa ce a lansat marti la Paris strategia online, concentrandu-se pe 23 de piete, printre care nu se afla si Romania. Sefii turismului francez, prezenti la lansarea strategiei digitale, au declarat ca opt din zece utilizatori de internet isi cumpara vacantele online.

Pentru a citi o alta stire legata de Paris, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.incont.ro

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?



units found.

News

You are here: Ştiri Tara care atrage turistii ca un magnet. Unde au cheltuit romanii 15 milioane de euro