Capcanele turismului

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

Anul trecut s-a încheiat cu veşti bune pentru turismul din Româ­nia. Mai mulţi turisti străini ne-au vizitat ţara (aici turismul de afaceri având un rol semnificativ), dar şi mai mulţi români au plecat în străinătate pentru a-şi face concediul.

Românii au început să îşi învingă temerile din ultimii doi ani legate de criză, ajungând la concluzia corectă că nu vine sfârşitul lumii şi viaţa trebuie trăită normal. Mai avem de lucru în ceea ce priveşte conştientizarea faptului că vacanţa nu este un moft, ci obligatorie pentru sănătate. 

E adevărat că sunt mulţi români fără bunăstare materială, dar cu toate acestea faptul că 73% dintre români nu-şi fac nicio vacanţă într-un an nu se explică numai prin lipsa banilor ci şi prin faptul că mulţi pun diferite achiziţii şi cumpărături mai sus în lista de priorităţi decât concediul. Una dintre consecinţe am putut să o constatăm în ultimii ani: vânzarile de medicamente au crescut semnificativ.Dar anul trecut nu a adus numai veşti bune pentru turism. Pentru prima dată într-o măsură mai importantă, suficient de mulţi români s-au trezit cu servicii turistice achitate din timp dar nepuse la dispoziţie, pentru că anumiţi touroperatori au intrat în incapacitate de plată. Oameni absolut nevinovaţi (fie turişti, fie agenţii mai mici revânzătoare) au fost obligaţi să mai plătească o dată ca să se poată repatria sau să nu fie daţi afara din hoteluri. Sigur, nimeni nu a rămas fără soluţie dar mulţi dintre ei au avut vacanţa stricată.

Pentru a citi despre destinatiile de vacanta din tara noastra, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.capital.ro

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?Results

News

You are here: Ştiri Capcanele turismului