Hotelul lui Hagi in balanta: Business-ul scade, gradul de ocupare creste

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

Hotelul lui Hagi in balanta: Business-ul scade, gradul de ocupare creste

Hotelul Iaki din Mamaia, clasificat la 4 stele si aflat in proprietatea fostului fotbalist Gheorghe Hagi, a inregistrat in sezonul estival din 2011 (iunie-septembrie) o crestere medie a gradului de ocupare de 9 puncte procentuale, insa per total, business-ul a scazut usor.

Cea mai semnificativa crestere la nivelul gradului de ocupare din vara s-a inregistrat in iunie, cand indicele a crescut de la 63% la 74,1%. In ceea ce priveste celelalte luni estivale, in iulie gradul de ocupare a crescut de la 79% la 88%, in august de la 88% la 98%, iar in septembrie de la 64,3% la 70%.

Potrivit managementului hotelului Iaki, evolutia gradelor de ocupare se explica in parte prin schimbari la nivelul resurselor umane si prin restructurarea departamentelor de vanzari si marketing.

"Cum piata de turism se schimbase extraordinar in 2009 si 2010, singura sansa de atingere a veniturilor pe care le-am realizat (in 2011- n.r.) a fost exploatarea tuturor niselor de piata, in functie de sezonalitate si castigand din volum. Nu mai functiona pe Litoral o strategie tarifara agresiva pe varf de sezon si dormit in restul anului", a declarat Anca Nedea, directorul general al hotelului, pentru DailyBusiness.ro.

Pentru a citi si despre alte unitati de cazare din Mamaia, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.daiybusiness.ro

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?



units found.

News

You are here: Ştiri Hotelul lui Hagi in balanta: Business-ul scade, gradul de ocupare creste