Tot mai mulţi români îşi petrec vacanţele în Spania

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

Tot mai mulţi români îşi petrec vacanţele în Spania

Numărul turiştilor români care au ajuns anul trecut în vacanţe în Spania fost de peste 112.000, în creştere cu 6,2%, iar principalele destinaţii au fost zona Valencia, insulele şi Andaluzia, a declarat vineri într-o conferinţă Javier Rodríguez Mañas, directorul Biroului Spaniol de Turism.

"Potrivit datelor oficiale, anul trecut au ajuns în vacanţe în Spania peste 112.000 de turişti români, în creştere cu 6,2%. Dar cifra adevărată, neoficială, este dublă, dacă îi luăm în calcul pe toţi românii care vin în Spania şi se cazează la rude", a spus Mañas.

El a adăugat că cei mai mulţi turişti ajung în zona Valencia, unde este cea mai importantă comunitate de români, în insulele spaniole şi în provincia Andaluzia.

Dintre cei 112.000 de turişti ajunşi oficial în Spania, circa 10.000 au venit prin programul "seniori", prin care un pachet turistic de o săptămână, la un hotel de patru stele, incluzând şi zborul cu avionul, costă 411 euro. Programul este valabil pentru persoanele de peste 55 de ani, fiecare având posibilitatea să aibă un însoţitor care beneficiază de aceleaşi facilităţi, indiferent de vârstă.

Potrivit statisticilor, Spania a fost vizitată anul trecut de 56,7 milioane de turişti, în creştere cu 7,6%. Doar în ianuarie au ajuns în Spania 2,7 milioane de turişti străini (dublu faţă de cei 1,3 milioane de străini care vin anual în România), cu 4,6% mai mult decât în luna precedentă a anului trecut.

Pentru a citi despre una dintre cele mai vizitate statiuni de la noi din tara, in momentul de fata, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.money.ro

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?



Results

News

You are here: Ştiri Tot mai mulţi români îşi petrec vacanţele în Spania