Embleme care cad: Statele Europei, pe cale sa-si piarda liniile aeriene

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

Falimentul companiei Malev, anuntat oficial saptamana trecuta, vine sa amplifice temerile liniilor aeriene de stat din Europa privind sansele de supravietuire pe o piata tot mai competitiva. Intr-un context economic care descurajeaza statele in a mai sustine din punct de vedere financiar operatorii nationali, singura speranta pare ca rasare din Est.

In deceniile trecute, liniile aeriene de stat reprezentau adevarate simboluri pentru tarile europene, astfel ca Alitalia, Lufthansa, Aeroflot, Lot, Tarom erau considerate "embleme" pentru Italia, Germania, Rusia, Polonia, Romania etc. Dar iata ca in prezent guvernele sunt nevoite, pe fondul crizei datoriilor, sa renunte la aceste companii aeriene.

Lupta pentru supravietuire a companiilor aeriene de stat din zona est-europeana se datoreaza in parte conditiilor economice globale, dar si competitiei tot mai puternice din partea operatorilor low-cost.

"Companiile aeriene care nu isi restructureaza activitatea nu vor rezista. Anul 2012 va fi unul foarte greu. Sunt foarte multe companii care pot avea probleme, mai ales printre cele mici, plus ca nici statele nu mai pot sa sustina companiile din punct de vedere financiar", a declarat Nicolae Demetriade, fostul sef al companiei Tarom.

In opinia sa, falimentul Malev nu este o surpriza, in contextul in care "o companie aeriana care nu este restructurata si in care nu se tine cont de principiile economice bazate pe concurenta si rentabilitate poate ajunge in astfel de situatii".

Pentru a citi si despre suplimentarea curselor companiei Tarom, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult.

Sursa: www.dailybusiness.ro

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?



units found.

News

You are here: Ştiri Embleme care cad: Statele Europei, pe cale sa-si piarda liniile aeriene