Tarife hoteliere la jumatate pentru turistii blocati din cauza vremii

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

Tarife hoteliere la jumatate pentru turistii blocati din cauza vremii

Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc a cerut joi hotelierilor, iar o parte dintre ei au acceptat deja, sa reduca tarifele la jumatate si sa acorde masa gratuita turistilor blocati in hoteluri din cauza vremii nefavorabile.

"Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR) a facut apel catre toti hotelierii din Romania sa reduca tarifele cu 50% pentru turistii blocati in diverse orase sau statiuni din cauza vremii nefavorabile si sa le acorde acestora masa si ceai gratuite", a spus Mohammad Murad, presedintele federatiei.

El a adaugat ca o parte dintre hotelieri, din orase precum Bucuresti, Timisoara sau Cluj, au acceptat deja solicitarea federatiei.

Potrivit lui Murad, peste 10.000 de turisti sunt blocati in diverse orase si statiuni din intreaga tara din cauza vremii.

"Sunt turisti ramasi in hotelurile din Bucuresti, de exemplu, si ale caror zboruri spre diverse destinatii s-au anulat, sunt unii care s-au cazat in Capitala si veneau dinspre Cluj, in drum spre Constanta, sau sunt oameni care au ramas in statiuni si n-au mai putut pleca, pentru ca o parte din drumuri au fost inchise Din acest motiv, acum gradul de ocupare al hotelurilor este mult mai mare ca de obicei, dar nu vrem sa profitam de acest lucru", a mai spus presedintele FPTR, citat de Mediafax.

Mese gratuite pentru turisti

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT), alaturi de Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR), au decis joi, 26 ianuarie, sa acorde sprijin persoanelor care au ramas blocate din cauza viscolului. In plus, MDRT a instaurat mobilizarea generala a comandamentelor de iarna, care sunt pregatite sa intervina pentru protectia si salvarea turistilor si a celor care practica sporturile de iarna, se arata intr-un comunicat al institutiei.

Pentru a citi si despre cele mai aglomerate statiuni montane, in aceasta perioada, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.dailybusiness.ro

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?



Results

News

You are here: Ştiri Tarife hoteliere la jumatate pentru turistii blocati din cauza vremii