Risc de avalanşă în Masivul Făgăraş

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

 

http://www.besthotels.ro/ro/stiri/2239-vasul-costa-concordia-a-esuat-mai-multi-romani-erau-la-bord-.html

Salvamontiştii argeşeni avertizează că în Masivul Făgăraş este risc de avalanşă de gradul al treilea pe o scală de până la cinci, la altitudini de peste 1800 de metri, iar în urma căderilor de zăpadă din ultimele 36 de ore stratul depus la Cota 2000 depăşeşte 80 de centimetri.

 

Potrivit şefului Serviciului Public Judeţean Salvamont Argeş, Ion Sănduloiu, în zona potecii principale de creastă, la altitudini mai mari de 2100 de metri, stratul de zăpadă poate atinge un metru, iar în zonele viscolite s-au format deja troiene mai adânci.

"Riscul de avalanşă a fost clasificat de către Serviciul de prognoză meteo la gradul trei pentru altitudini peste 1.800 metri, limita climatului subpolar, şi gradul doi la altitudini inferioare acesteia. Apreciem că există o foarte mare probabilitate de declanşare a unor avalanşe de dimensiuni medii pe versanţii acoperiţi cu zăpadă abundentă, ceea ce poate duce la accidente fatale. Acest risc se va mentine şi în perioada următoare pentru că zăpăda căzută a fost viscolită, iar temperaturile foarte scăzute nu vor asigura coeziunea între straturi. În aceste condiţii, nu recomandăm încercarea de a parcurge poteca principală de creastă sau potecile de acces către creasta principală, iar în zonele încă accesibile pentru parcurgerea potecilor este obligatoriu echipamentul de iarnă", a declarat şeful Serviciului Public Judeţean Salvamont Argeş, Ion Sănduloiu

Pentru a cauta cazare in judetul Arges, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.realitatea.net

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?Results

News

You are here: Ştiri Risc de avalanşă în Masivul Făgăraş