5 motive pentru care francezii vor să vadă Bucureştiul

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

5 motive pentru care francezii vor să vadă Bucureştiul

Arhitectura zonelor vechi care le aduce aminte francezilor de Paris, parcurile (!), legendele, mai ales cele legate de Vlad Ţepeş şi Dracula, „diversitatea culturală“ şi nenumăratele cazinouri sunt cele cinci motive pentru care portalurile de turism franceze recomandă Bucureştiul, iar francezii înşişi şi le recomandă unii altora.

Dincolo de conţinutul propriu - zis al articolului este interesantă şi psihologia străinului faţă de oferta unei metropole străine. „Masca Bucuriei“ este titlul articolului din Evene.fr, care se inspiră din numele ciobanului Bucur despre care legenda susţine că a dat numele oraşului. De aceea, Bucureştiul ar fi supranumit „oraşul bucuriei“. Se întâmplă chiar ca unii expaţi francezi să recomade articolul  pe reţelele de socializare.

Francezii de la Evene.fr par sincer încântaţi de asemănarea arhitecturii multor vechi edificii bucureştene cu cea a Parisului. „România şi Franţa au dezvoltat o complicitate care se găseşte mai ales în arhitectura anumitor zone ale Bucureştiului“, se spune în articol. Este citat evident, exemplul Ateneului, „casa concertelor Festivalului Enescu, sau Palatul de Justiţie“. Francezilorsunt atrasi şi de existenţa Arcului de Triumf pe Şoseaua Kisseleff, care ar fi chiar mai lungă decât bulevardul Champs-Elysées, care i-a fost model.

Este interesant pentru francezi, ca pentru mulţi alţi străini, Palatul Parlamentului (desigur, a doua cea mai mare clădire din lume după Pentagon) dar şi blocurile turn care le aduc aminte de "modernisme" similare din Paris.

Pentru a citi mai multe despre Palatul Parlamentului, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.money.ro

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?



units found.

News

You are here: Ştiri 5 motive pentru care francezii vor să vadă Bucureştiul