Investitie de 6 mil. euro intr-un complex turistic la Satu Mare

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

Investitie de 6 mil. euro intr-un complex turistic la Satu Mare

EximBank a acordat firmei Solarex un pachet de finantare de peste sase milioane euro pentru dezvoltarea unui complex de servicii de turism si sanatate la Satu Mare, investitie care beneficiaza de fonduri nerambursabile prin Programul Operational Regional (POR), gestionat de Ministerul Dezvoltarii.

Ceea ce a contat pentru noi in luarea deciziei de finantare a acestui proiect, printre altele, a fost efectul multiplicator pe care il va avea la nivelul economiei locale si nationale in conditiile in care, dincolo de crearea de noi locuri de munca, investitia va putea contribui la relansarea turismului, in special a celui balnear. In plus, ne-am propus sa fim mai activi pe segmentul sustinerii societatilor comerciale care deruleaza proiecte cu fonduri europene, iar parteneriatul cu Solarex este doar un exemplu al implicarii noastre, exemplu care speram ca va determina si alti intreprinzatori sa ia in considerare oferta EximBank pe acest segment", a declarat intr-un comunicat Ionut Costea, presedintele EximBank.

Pentru derularea acestei investitii, firma satmareana a incheiat un contract de finantare in valoare de circa 8,5 milioane de euro cu Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului prin Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Vest, din care aproximativ 5,5 milioane de euro sunt fonduri nerambursabile.

Proiectul de constructie a complexului, care va utiliza apa geotermala din zona, este derulat prin POR, Axa prioritara 5 - Dezvoltare durabila si promovarea turismului.

Pentru a citi mai multe despre turismul balnear din tara noastra si statiunile unde se practica, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.wall-street.ro

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?Results

News

You are here: Ştiri Investitie de 6 mil. euro intr-un complex turistic la Satu Mare