Obiceiuri enervante: Cum ii scot turistii din sarite pe localnici

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

Obiceiuri enervante: Cum ii scot turistii din sarite pe localnici

Cand ai vizitat un oras strain, te-ai simtit vreodata rusinat de comportamentul celorlalti turisti? Sau poate si tu te faci "vinovat" de mici gesturi care nu se incadreaza tocmai in cultura locala? Intr-adevar, este destul de greu sa iti asumi, imediat ce ai ajuns la destinatie, eticheta locului pe care il vizitezi, insa de multe ori turistii chiar ii enerveaza pe localnici prin diverse gesturi sau atitudini: de la mersul pe strada intr-o tinuta "golasa" la "dezamagiri" nejustificate.

DailyBusiness va prezinta cateva obiceiuri prin care turistii ii "scot din sarite" pe localnici, obiceiuri nominalizate de diversi bloggeri de specialitate si comentatori, citati de Lonely Planet.

1. Londra. Turistii incearca sa foloseasca sistemul London Oyster utilizand bilete de hartie. Altfel spus, incearca sa scaneze biletele de hartie fie din nestiinta, fie pentru ca vor sa pacaleasca sistemul. London Oyster este un sistem de taxare digital pentru reteaua de transport in comun, ce presupune inlocuirea biletelor de hartie cu niste carduri si scanarea acestora la aparate speciale, un sistem asemanator cu cel utilizat astazi de RATB.

2. Barcelona. Turistii care se plimba pe Las Ramblas (cea mai populara artera pietonala din Barcelona) si in imprejurimi poarta doar costumele de baie pe care mai devreme le-au folosit ca sa intre in mare.

3. Copenhaga. Turistii care vin sa vada statuia Micii Sirene sunt dezamagiti de cat de mica este aceasta statuie si isi exprima dezamagirea, suparandu-i astfel pe localnici. Avand in vedere ca se numeste Mica Sirena, nu ar trebui sa fie chiar o surpriza.

Pentru a citi si despre obiceiurile localnicilor din Bucovina, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.dailybusiness.ro

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?



units found.

News

You are here: Ştiri Obiceiuri enervante: Cum ii scot turistii din sarite pe localnici