Peste 2,5 milioane de persoane sunt asteptate sa tranziteze granitele Romaniei de Sarbatori

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

Peste 2,5 milioane de persoane sunt asteptate sa tranziteze granitele Romaniei de Sarbatori

Peste 2,5 milioane de persoane, in majoritate romani care lucreaza in strainatate, sunt asteptate in perioada sarbatorilor de iarna sa tranziteze punctele de frontiera, in special cele cu Ungaria si Republica Moldova.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Politiei de Frontiera, apropierea sarbatorilor de iarna readuce in tara multi dintre cetatenii romani aflati in strainatate, pentru a-si petrece aceste zile impreuna cu familia si rudele. Totodata sunt si cetateni straini care doresc sa-si petreaca zilele de vacanta in Romania, dar si cetateni romani si-au planificat petrecerea acestor zile in strainatate.

Politia de Frontiera Romana recomanda participantilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontiera existente la granita, astfel incat sa se preintampine aparitia suprasolicitarilor doar a unora dintre acestea, din cauza numarului mare de calatori, intr-un timp foarte scurt.

In conditiile in care, conform estimarilor, cele mai tranzitate puncte de trecere vor fi cele de la frontiera cu Ungaria si Republica Moldova, IGPF reaminteste punctele de frontiera existente la aceste granite:

- Pe frontiera romano-ungara: jud. Timis - PTF Cenad - Kiszombor; jud. Arad - PTF Nadlac - Nagylak, PTF Turnu - Batonnya, PTF Varsand -Gyula; PTF Bors-Artand; PTF Valea lui Mihai- rutier/feroviar - Nyirabrany; PTF Sacuieni - Letavertes; PTF Petea - Csengersima.

- Pe frontiera romano-moldoveana: jud. Botosani - PTF Stanca rutier - Costesti; PTF Radauti Prut - Lipcani, jud. Iasi - PTF Sculeni rutier - Sculeni; jud. Vaslui - PTF Albita rutier - Leuseni, pe raza jud. Galati - PTF Oancea - rutier - Cahul, PTF Galati - Giurgiulesti.

In anul 2010 in luna decembrie au trecut frontiera aproximativ 2,6 milioane de persoane, din care peste 2,3 milioane  cetateni ai Uniunii Europene (1,4 milioane pe sensul de intrare in tara si 1,2 milioane pe sensul de iesire), cele mai tranzitate fiind punctele de trecere a frontierei din vestul tarii.

Pentru a citi si despre locurile preferate ale turistilor straini, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult..

Sursa: www.dailybusiness.ro

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?



units found.

News

You are here: Ştiri Peste 2,5 milioane de persoane sunt asteptate sa tranziteze granitele Romaniei de Sarbatori