Cum să schiezi ieftin în Bulgaria

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

 

Cum să schiezi ieftin în Bulgaria

O vacanţă la schi în staţiunile montane din Bulgaria este o alegere potrivită pentru cei care nu vor să petreaca prea mult timp în maşină sau au un buget limitat. Asta nu înseamnă însă că nu vă veţi simţi la fel de bine ca în Austria.

Zăpada este din plin (sezonul de schi începe din decembrie şi ţine până în aprilie), un domeniu schiabil ce se întinde pe sute de kilometri, cu o infrastructură suficientă pentru ca turiştii să profite de toate oportunităţile muntelui. Mai adăugaţi la toate acestea hoteluri confortabile şi o bucătărie hrănitoare, foarte generoasă cu apetitul schiorilor.

Iar dacă vreţi să ajungeţi iarna aceasta pentru prima dată în Bulgaria, încercaţi staţiunea Borovets, aflată la numai 70 de kilometri de Sofia. Despre ea se poate vorbi la superlativ: cea mai veche (cu mai bine de 100 de ani de „activitate sportivă”), cea mai mare, dar şi cea mai modernă. Deşi este situată la o altitudine relativ modestă (1390 metri), domeniul schiabil (compus din 24 de pârtii, însumând aproape 50 de kilometri) ajunge până la 2600 de metri altitudine. Este ca şi cum ai schia pe vârful muntelui şi nu întâmplător aici s-au organizat de-a lungul timpului campionate mondiale de schi alpin.

Ei bine, la Borovets există câte ceva pentru fiecare amator de sporturi de iarna. Pârtii pentru schi, snowboarding, biathlon, trambulină, dar şi trasee pentru snowmobil. Nu trebuie uitate instalaţiile de nocturnă şi spectacolul de pe pârtii până aproape de miezul nopţii. Un schipass valabil 3 zile şi închirirea echipamentului de schi se tarifează cu 98 de euro, iar varianta ce cuprinde în plus şi lecţii de schi (4 ore pe zi), ajunge la 128 de euro. Fiecare schipass reprezintă în acelaşi timp şi o asigurare în caz de accident survenit pe pârtie (asistenţă de urgenţă, transport la spital).

Pentru a citi si despre domeniile schiabile din tara noastra, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.realitatea.net

 

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?



units found.

News

You are here: Ştiri Cum să schiezi ieftin în Bulgaria