Ce poti vedea in Salonta, o asezare de 679 de ani

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

Ce poti vedea in Salonta, o asezare de 679 de ani

Salonta, o asezare de 679 ani

Salonta, situat in sudul judetului Bihor, langa frontiera cu Ungaria, este al doilea oras ca numar de locuitori din Bihor, dupa Oradea, iar conditiile naturale au favorizat existenta asezarilor omenesti din cele mai vechi timpuri.

Prima atestare documentara a localitatii Salonta dateaza din anul 1332, cand, intr-un act papal, asezarea este numita "socerdas de Ville Zalantha". Ulterior, numele localitatii a suferit mai multe modificari, pentru ca, in anul 1587 sa se ajunga la forma "Szalonta".

Obiective turistice
in Salonta

Simbolul Salontei este Turnul Ciunt, parte a vechii cetati, care gazduieste primul muzeu literar din Romania. Acesta ii poarta numele lui Arany Janos, considerat cel mai mare poet epic maghiar.

Muzeul Memorial "Arany Janos" este amenajat, stfel, in cea mai veche cladire a orasului, singura constructie medievala, declarata monument istoric si vizitata de peste 10.000 de turisti anual.

Un alt obiectiv turistic din Salonta se afla in cartierul Avram-Iancu, unde in 2007 s-a inaugurat Muzeul Taranului Roman.  

Biblioteca oraseneasca "Teodor Nes”, adapostita de Palatul "Arany", este o alta atractie a orasului, la care se adauga parcul din centru si cladirea Primariei.

Pentru a cauta cazare in Salonta, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.skytrip.ro

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?



Results

News

You are here: Ştiri Ce poti vedea in Salonta, o asezare de 679 de ani