Peste 3.000 de turişti britanici ar putea vizita România, datorită noului "Twilight"

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

Peste 3.000 de turişti britanici ar putea vizita România, datorită noului

Peste 3.000 de turişti britanici ar putea vizita România până la Crăciun, după ce au aflat că Transilvania nu este un ţinut imaginar, datorită noului film din seria cu vampiri "Twilight", relatează presa britanică.

Potrivit unui sondaj realizat în rândul fanilor seriei, peste jumătate dintre acestia au recunoscut că, până la lansarea noii pelicule, erau convinsi că Transilvania nu există cu adevărat.

"The Twilight Saga: Breaking Dawn Part 1", care a avut premiera în cinematografele britanice la 18 noiembrie, a stârnit, se pare, curiozitatea cinefililor dornici să vadă cu ochii lor Transilvania. După lansarea filmului, compania de schimb valutar Travelex a remarcat o cerere tot mai mare pentru leul românesc, de unde şi concluzia cu privire la iminenţa sosirii în România a unui număr important de turişti.

În acelaşi context, după lansarea seriei "Twilight", în 2008, numărul britanicilor care vizitează România ar fi crescut cu peste 80 de procente, estimează firmele de turism.

Dintre turistii britanici care spun că plănuiesc o vizită în România, peste 90% vor să viziteze locul nasterii legendarului personaj Dracula si să se distreze la petreceri tematice inspirate de povestile cu vampiri.

Pentru a citi un articol si despre Castelul Bran, considerat ca fiind cel mai popular obiectiv turistic de catre turistii straini, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.money.ro

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?



units found.

News

You are here: Ştiri Peste 3.000 de turişti britanici ar putea vizita România, datorită noului "Twilight"