Vila plutitoare care ar putea salva Lumea din Dubai

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

Vila plutitoare care ar putea salva Lumea din Dubai

O companie din Dubai a venit cu o soluţie ce ar putea salva insulele artificiale din cadrul proiectului The World, pe care nu au mai fost dezvoltate construcţii şi care au început să aibă de suferit din cauza eroziunii.

Planul este simplu: vile plutitoare, care să poată fi manevrate între coasta Dubaiului şi insulele din The World, potrivit Arabian Business.

Atoll Floating Islands este un joint venture între companiile Palmerstone şi Donald Starkey Designs, care a dezvăluit prima vila plutitoare, ce poartă numele de Ome. Designul respectă legea maritimă, dar şi standardele proiectului The World, dezvoltat de compania Nakheel.

Primul Ome va fi disponibil într-o formă cu diametrul de 32 de metri, va avea cinci dormitoare, spaţiu din plin, dar şi o piscină care să fie alimentată cu apă direct din mare, toate pe o suprafaţă de 1.400 mp. Preţul pentru o insulă va fi cuprins între 23 şi 27,5 milioane de dolari.

Insula plutitoare va avea panouri fotovoltaice pe acoperişul casei ce vor asigura astfel necesarul de energie. Fiecare Ome va putea produce energie cât pentru şase case mari. Metenanţa şi manevrarea insulelor se va face cu ajutorul unei firme care se va ocupa doar de acest lucru.

Totul pare frumos, însă există o singură problemă. Se pare că cei care au proiectat aceste vile plutitoare nu au abordat dezvoltatorul proiectului The World. Rămâne de văzut dacă cei de la Nakheel vor pune în practică ideea celor de la Atoll şi dacă această metodă de a anunţa conceptul Ome nu a fost doar o strategie de a atrage capital de imagine.

Pentru a citi si despre hotelul plutitor din tara noastra, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.money.ro

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?



Results

News

You are here: Ştiri Vila plutitoare care ar putea salva Lumea din Dubai