La Comandau, distractia e in toi

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

La Comandau, distractia e in toi

Cu un peisaj ca desprins din cartile postale, in care timpul pare-se ca sta pe loc, Statiunea Comandau incanta mii de turisti romani, dar mai ales straini.

Gasim localitatea Comandau in depresiunea cu acelasi nume, din Muntii Bretcului, pe valea Raului Basca Mare, la 22 de km de Covasna.

Pe langa mirajul locului, atmosfera de poveste este intretinuta de evenimente si actiuni distractive, care fac turistul sa revina mereu cu aceeasi placere.

Ceea ce individualizeaza regiunea Comandaului, printre altele, sunt temperaturile extrem de scazute, pe timpul iernii si caderile abundente de zapada, aspect pe care localnicii au stiut sa il exploateze in favoarea lor, amenajand o frumoasa partie de schi. Cu temperaturi de pana la -41 de grade si zapada de 3 m, sporturile de iarna se pot desfasura pe o perioada mult mai indelungata din an, intr-un cadru perfect natural.

Statiunea de langa Covasna mai este renumita si pentru deliciosa tocanita de ciuperci, care se face in cantitati uriase, cu ocazia sarbatorii zilelor comunei, ca si pentru alte recorduri gastronomice, precum papricasul preparat din 400 kg de ciuperci sau spuma de oua cu afine si 200 kg de galbiori.

Ospitalitatea, ingeniozitatea si dispozitia mereu antrenanta a localnicilor din Comandau, determina un sejur de neuitat. Lucru care nu este deloc dificil, fiindca nu usor poti uita, focul de tabara facut din 15 carute de lemne, omul de zapada de 10 metri, cea mai mare tocanita, plimbarea cu mocanita, cel mai bun sirop de afine etc.

Autor: Larisa Bracea

Pentru a cauta cazare si in Covasna, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.skytrip.ro

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?



units found.

News

You are here: Ştiri La Comandau, distractia e in toi