Prinţul Charles promovează România în Anglia

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

Prinţul Charles promovează România în Anglia

"Carpathia" este un loc al mitului şi legendei, unde "urletul lupilor îţi dă fiori noaptea". Nu este un nou slogan asociat cu un eventual brand turistic la care s-ar gândi responsabilii de la Bucureşti. Ci, un documentar de 60 de minute despre Transilvania, realizat şi difuzat de postul de televiziune britanic Travel Channel. La finalul filmului, prinţul Charles glumeşte, spune că el este urmaşul lui Vlad Ţepeş.

Prinţul Charles apare într-o emisiune britanică în care este promovat turismul românesc. Transilvania este prezentată ca fiind "un loc al mitului şi legendei" unde "urletul lupilor îţi dă fiori în aerul răcoros al nopţii".

Prezentatorul Charlie Ottley spune că a căutat, în Transilvania, oameni care au făcut aceste locuri mai frumoase şi care încearcă să păstreze tradiţia.

"Carpaţii se întind pe o suprafaţă de 209.000 km pătraţi din Europa Centrală şi de Est. Formaţi în acelaşi timp cu Alpii, cea mai mare parte a munţilor Carpaţi traversează zona numită Transilvania, din România. Un loc al mitului şi legendei unde urletul lupilor îţi dă fiori în aerul răcoros al nopţii. Carphatia este mare cu adevărat. Este aproape la fel de întinsă ca Marea Britanie şi este locul unde se întâlneşte cea mai mare concentraţie de urşi bruni din lume. Aici întâlnim şi 45% din mamiferele mari din Europa. Călătoria mea mă duce în satele de munte din Transilvania, unde nu poţi ajunge decât cu piciorul. Oamenii au rămas aici neschimbaţi chiar dacă celelalte zone au încercat să prindă din urmă vremurile moderne cu o viteză uimitoare. Am întâlnit oameni minunaţi. Pasiunea lor au făcut aceste locuri mai frumoase, păstrându-le ca una din minunile naturii.", spune prezentatorul Charlie Ottley.

Printre cei îndrăgostiţi de România, care apar în documentar, se numără şi Prinţul Charles, care glumeşte, spunând că, potrivit arborelui său genealogic, este descendent al lui Vlad Ţepeş.

"Genealogia arată că sunt urmaşul lui Vlad Ţepeş. Astfel că am legătură cu România", spune Alteţa Sa.

Pentru a citi mai mutle despre statiunile montane din Carpati, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.realitatea.net

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?units found.

News

You are here: Ştiri Prinţul Charles promovează România în Anglia