Numărul turiştilor cazaţi în România a crescut cu 21,7% în august. Câţi străini ne-au vizitat ţara

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

Numărul turiştilor cazaţi în România a crescut cu 21,7% în august. Câţi străini ne-au vizitat ţara

Numărul turiştilor cazaţi în unităţile de profil din România a crescut în august cu 21,7% faţă de luna similară a anului trecut, la peste 1,02 milioane, din care doar 17,7% au fost turişti străini, potrivit datelor publicate marţi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Sosirile în hoteluri au deţinut în august o pondere de 73,4% din totalul sosirilor în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare, în creştere cu 24% comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut.

Şi înnoptările înregistrate în structurile de primire turistică au avansat în august, cu 23,4%, la 3,12 milioane, din care 88% au fost înnoptări ale turiştilor români, iar restul de 12% ale turiştilor străini.

Indicele de utilizare netă a locurilor de cazare în august a fost de 39,2% pe total structuri de primire turistică, în creştere cu 4,2 puncte procentuale faţă de august 2010. La hoteluri s-a înregistrat un indice de utilizare netă a locurilor de cazare de 46,6%.

Sosirile vizitatorilor străini în România, înregistrate la punctele de frontieră, au fost în august de 968.200, în scădere cu 1% faţă de aceeaşi lună din 2010. Majoritatea vizitatorilor străini provine din ţări situate în Europa (94,9%). Din statele Uniunii Europene s-au înregistrat 53,8% din totalul sosirilor turistilor străini în România. Dintre statele Uniunii Europene cele mai multe sosiri s-au înregistrat din Ungaria (30,6%), Bulgaria (16,2%), Polonia (9,4%), Germania (9,3%) şi Italia (7,6%).

Plecările turistilor români în străinătate, înregistrate la punctele de frontieră, au fost în luna analizată de 1,3 milioane, în creştere cu 1,1%, comparativ cu luna similară a anului trecut. Mijloacele de transport rutier au fost cele mai utilizate de vizitatorii români pentru plecările în străinătate, reprezentând 76,1% din total.

În ianuarie-august 2011, comparativ cu perioada similară din 2010, atât sosirile, cât şi înnoptările în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare, au înregistrat creşteri cu 15,6%, la 4,7 milioane, respectiv cu 13,1%, la 1,23 milioane.

Pentru a citi si despre cateva destinatii externe preferate de turistii romani, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.money.ro

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?



units found.

News

You are here: Ştiri Numărul turiştilor cazaţi în România a crescut cu 21,7% în august. Câţi străini ne-au vizitat ţara