De ce nu au fost terminate niciodată unele dintre cele mai frumoase monumente din lume

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

De ce nu au fost terminate niciodată unele dintre cele mai frumoase monumente din lume

În luna septembrie, s-a anunţat că celebra catedrală din Barcelona, Sagrada Familia, are, în sfârşit, o dată a finalizării: în 2026 sau 2028, la peste 140 de ani de la începutul construcţiei. Acesta este un caz fericit, însă există şi monumente care nu au mai fost finalizate niciodată.

Lipsa fondurilor pare a fi principala cauză a abandonării construcţiei unor monumente superbe.

Castelul Neuschwanstein, Germania

Acest castel din Bavaria a fost modelul pentru castelul Frumoasei Adormite din parcurile Disney. Început în 1869, castelul din vârful dealului trebuia să fie un loc în care să se retragă regele Ludwig II. Regele a murit în 1886, iar palatul nu a mai fost niciodată terminat. A fost deschis publicului, contra unei taxe de vizitare, imediat după moartea regelui, permiţând plata datoriilor după doar câţiva ani.

Domul din Siena, Italia

Construcţia Domului din Siena a avut loc între 1215 şi 1263. În secolul al XIV-lea, au fost realizate planuri de extindere a catedralei, însă, din cauza Morţii Negre, care a distrus oraşul, construcţiile s-au oprit şi nu au mai fost reluate niciodată. Pereţii noului Dom încă sunt neterminaţi şi găzduiesc un muzeu şi o parcare

Monumentul Naţional, Scoţia

Această structură inspirată de Partenon, realizată în Edinburgh, a fost construită în onoarea celor care au murit în războaiele napoleoniene din Marea Britanie. A fost început în 1826, însă până în 1829 s-au terminat fondurile, iar proiectul a fost lăsat de izbelişte.

Pentru a citi un articol despre cele mai importante monumente din tara noastra, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.realitatea.net

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?



Results

News

You are here: Ştiri De ce nu au fost terminate niciodată unele dintre cele mai frumoase monumente din lume