La Meledic, un lac cu apa dulce intr-un munte de sare

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

La Meledic, un lac cu apa dulce intr-un munte de sare

Unde se gasesc la un loc un munte de sare, cea mai lunga pestera in sare din lume, un lac dulce pe un masiv de sare, un bolovan de sare in mijlocul raului, focul aprins permanent care iese din pamant - focul viu si vulcani noroiosi?

Judetul Buzau a fost binecuvantat cu toate aceste minuni, si parca stie sa si le ascunda de ochii prea curiosi ai turistilor. Drumurile de acces pana la vulcanii noroiosi, la focul viu sau la muntele de sare sunt nu numai nepavate, dar si intortocheate, fara indicatoare si prin zone pustii unde nu ai de la cine sa ceri indicatii. Daca vreti sa le vizitati, pregatiti-va de acasa descrierea rutei, achizitionati o harta rutiera buna sau stati aproape de un prieten cu internet care sa va ghideze.

Toponimia sarii din judetul Buzau

Intr-adevar, trebuie sa fii motivat sa te inhami la drum spre o destinatie greu de atins, insa te vei convinge ca merita. Localitatile din zona sarata a Buzaului au nume sugestive: Ramnicu Sarat, Sarata Monteoru, Sareni, Slanic, Sarulesti, Sarile, Dealul Sarii, Izvorul Dulce.

Izvorul Dulce? Da, pentru ca in acea zona majoritatea izvoarelor sunt sarate iar localnicii le folosesc apa la muraturi. In alta zona geografica, la saraturile din zona Clujului, localnicii sapa fantani in care isi scufunda slanina la sarat.

Platoul Meledic, sansa ratata a unui castel

Pe Platoul Meledic ar fi trebuit sa existe azi Castelul Peles. Prin disparitia brusca a arhitectului castelului, Regina Maria a decis schimbarea amplasamentului. Se mai pot vedea la Meledic ruinele fundatiei ce era menita sa sustina marele palat regal.

Tot pe muntele de sare se gaseste Lacul Meledic. Desi ne-am fi asteptat sa aiba apa sarata, lacul are apa dulce, cel mai probababil fiind izolat de sare printr-un strat impermeabil de argila. Lacul are suprafata de un hectar si vara este loc de plaja si de pescuit. Platoul este rezervatie naturata datorita unicitatii fenomenelor de aici.

Pentru a citi si despre vulcanii noroiosi, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.skytrip.ro

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?



units found.

News

You are here: Ştiri La Meledic, un lac cu apa dulce intr-un munte de sare