Economia in casa fostilor sclavi si a piratilor. Arhipelagul cu 7.000 de insule dintre care doar 2% locuite

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

Economia in casa fostilor sclavi si a piratilor. Arhipelagul cu 7.000 de insule dintre care doar 2% locuite

Deseori asociate cu imaginea plajelor cu nisip alb si cu marea tropicala de culoare azurie, Insulele Caraibe semnifica mult mai mult decat o destinatie de vacanta de lux pentru turistii cu cardurile pline. Renumite pentru frumusetea, salbaticia si exuberanta locurilor, Caraibe reprezinta nu doar un arhipelag ce include peste 7.000 de insule pe o suprafata de 1 milion de mile patrate, ci si o varietate de traditii, obiceiuri si evenimente menite sa-si arate multiculturalitatea.

Turismul joaca un rol important in economia insulelor si coastelor inconjurate de Marea Caraibelor (zona situata in extremitatea vestica a Oceanului Atlantic, marginita la vest si sud de America Centrala si de Sud, ce cuprinde peste 7.000 de insule, stanci si recife – printre care Indiile de Vest si Bermuda). Cei mai multi turisti straini ajung in Insulele Caraibe pentru a gusta din experienta tropicala pe care le-o ofera tinuturile exotice, sa se bucure de aerul curat, in timp ce stau la soare pe plajele cu nisip alb, atat de populare in randul locuitorilor din tarile non-insulare.

Export de bauxita, ulei, banane, cacao si cafea

Insulele Caraibe exporta in nenumarate tari de pe glob bauxita, ulei, minereuri de fier, dar si banane, cacao sau cafea. Aceste resurse reprezinta principalele surse de venit ale insulelor.

De asemenea, ecoturismul reprezinta o piesa de rezistenta in cazul acestora. Strainii viziteaza sanctuarele Wright Nature Centre din Trinidad, Little Tobago – cunoscut totodata drept Bird of Paradise Island, The Reef Resort din Insulele Cayman, precum si Balenbouche Estate din Sfanta Lucia, pentru animalele aflate pe cale de disparitie ce locuiesc in aceasta rezervatie naturala.

Mai mult, exista turisti care revin anual in Caraibe atat pentru lucrurile pe care le-au vizitat, cat si pentru a exploata locuri noi.

Aporturi semnificative la veniturile Insulelor sunt aduse si de festivalurile care ii fascineaza pe turistii veniti de la mii de kilometri departare. Explozia de culori, energie si distractie din Republica Dominica, Antigua, Jamaica sau Barbados dau deseori senzatia unui adevarat carnaval. Festivalul Cultural din Barbados, Festivalul Tumba din Curacao sau Ziua Sfantului Patrick din Montserrat sunt doar cateva exemple de asemenea evenimente care se desfasoara anual aici.

In acelasi timp, istoria Insulelor a influentat genurile muzicale abordate in aceste locuri. Cateva dintre cele mai populare stiluri – muzica reggae, calypso, reggaeton, salsa – constituie obiectul de entertainment al turistilor seara de seara, in localurile si restaurantele de pe insule.

Cat despre bucataria caraibiana, aceasta se bazeaza pe mancarea africana, spaniola, chinezeasca sau indiana. In cele mai multe localuri insa, turistii pot degusta diferite feluri internationale.

Pentru a citi si despre litoralul romanesc, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Sursa: www.incont.ro

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?



units found.

News

You are here: Ştiri Economia in casa fostilor sclavi si a piratilor. Arhipelagul cu 7.000 de insule dintre care doar 2% locuite