Organizatia Mondiala a Turismului: Romania se indreapta in directia cea buna

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

Organizatia Mondiala a Turismului: Romania se indreapta in directia cea buna

Romania se indreapta in directia buna si se inscrie in tendintele europene din turism, concentrandu-se pe Muntii Carpati si Delta Dunarii, a declarat luni, in urma unei intalniri cu Elena Udrea, secretarul general al Organizatiei Mondiale a Turismului, Taleb Rifai.
"Europa se indreapta catre un turism ecologic, catre natura. Romania are o strategie si o viziune care se indreapta in directia buna atunci cand se concentreaza pe Carpati si Delta" a spus Rifai, citat de Mediafax.

Acesta a adaugat ca tendintele turistilor sunt de a se indeparta de destinatiile traditionale de litoral si de a gasi destinatii alternative. Potrivit oficialului Organizatiei Mondiale a Turismului, turismul european a suferit din cauza crizei tocmai pentru ca s-a concentrat pe destinatii de litoral. "Romania este o destinatie bogata, cu un extraordinar potential in domeniul turismului", a spus acesta.

"Mandatul doamnei ministru Elena Udrea din ultimii doi ani si jumatate au fost cei mai dificili din ultima perioada. In anul 2009 turismul a scazut, pentru ultima data in ultimii 60 de ani, cu 7%, iar primele semne de revenire au fost în anul 2010", a afirmat Rifai. El a adaugat ca sustine eforturile ministerului roman al Turismului de a folosi pentru promovare internetul si retelele sociale. Rifai a mai spus ca Udrea i-a atras atentia asupra a ceea ce mai trebuie facut în turismul romanesc, si anume o mai buna colaborare intre stat si mediul privat, dar si imbunatatirea sistemului de colectare a statisticilor de la touroperatori.

Oficialul OMT considera promovarea alaturi de mari sportivi o masura inteligenta, dand ca exemplu Africa de Sud care, organizand Campionatul Mondial de Fotbal din 1990, a reusit sa schimbe intr-o singura luna perceptia lumii nu doar despre tara, ci despre intregul continent african. Rifai a mai spus ca in cursul zilei de luni se va intalni si cu presedintele Traian Basescu, caruia ii va inmana o scrisoare deschisa pe care a prezentat-o tuturor sefilor de stat si de guvern cu care s-a intalnit in ultimele noua luni. "E o scrisoare prin care le solicit sefilor de stat sa sprijine turismul", a mai spus Rifai.

Pentru a citi despre destinatiile de pe litoral de la noi din tara, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.dailybusiness.ro

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?



units found.

News

You are here: Ştiri Organizatia Mondiala a Turismului: Romania se indreapta in directia cea buna