Liber la biciclete si calatorii gratuite in Timisoara, de Ziua Transportului. Vezi programul!

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

Liber la biciclete si calatorii gratuite in Timisoara, de Ziua Transportului. Vezi programul!

Pentru a marca Ziua Transportului Public Timisorean, locuitorii orasului pot circula gratuit, vineri, cu orice mijloc de transport din oras. Surprizele nu se opresc, insa, aici. Autoritatile le-au pregatit locuitorilor si turistilor mai multe actiuni pentru a marca aniversarea a 142 de ani de la prima cursa a unui tramvai tras de cai in Romania.

In 1869, la 8 iulie, Timisoara inregistra o noua premiera: se deschidea circulatiei prima linie de tramvai tras de cai, care unea Cetatea (Piata Sf. Gheorghe) de cartierul Fabric. La acea data, Timisoara devenea primul oras din Europa sud-estica cu tramvai tras de cai.

Anul acesta, Consiliul Local Timisoara, judetul Timis, a decis ca 8 iulie sa devina Ziua Transportului Public Timisorean pentru a marca acest moment important din istoria orasului.

Transport gratuit

Pentru a incuraja folosirea mijloacelor de transport in comun, toti timisorenii pot circula in aceasta zi gratuit pe mijloacele de transport in comun, indiferent de varsta sau de distanta traseului, sau de mijloacele de transport in comun folosite.

Primaria Municipiului Timisoara impreuna cu RATT au pregatit si o serie de actiuni destinate atat publicului larg, cat si specialistilor.

Expozitie si fanfara

Intre orele 10.00 si 12.00, in zona centrala se ca organiza o expozitie de  mijloace de transport in comun din diferite perioade iar publicul le poate vizita in acordurile muzicii de fanfara.

Dupa ora 10.00, tramvaiele de epoca dinspre zona Maria sunt scoase spre Centru si dinspre Piata Libertatii spre Centru cu punct de intalnire la Catedrala.

Liber la biciclete

Tot vineri, in zona Cetate este insterzisa circulatia masinilor, de la ora 6.00 la ora 22.00. Intreaga zona este destinata concursurilor si plimbarilor pe bicicleta sau cu rolele. In aceasta perioada, in zona respectiva vor circula mijloacele de transport in comun.

De la ora 13.00, in Sala de Consiliu a Primariei Timisoara va fi gazduita o conferinta internationala destinata specialistilor din domeniul transportului public.

Pentru a cauta cazare in Timisoara, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.skytrip.ro

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?Results

News

You are here: Ştiri Liber la biciclete si calatorii gratuite in Timisoara, de Ziua Transportului. Vezi programul!