Regii plajelor de la Marea Neagra. Zece companii administreaza jumatate din plaja, doar trei au hoteluri

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

Regii plajelor de la Marea Neagra. Zece companii administreaza jumatate din plaja, doar trei au hoteluri

Aproape jumatate din plaja litoralului romanesc data spre inchiriere, circa 570.000 de metri patrati, este administrata de zece companii private, din care doar trei au ca obiect principal de activitate hoteluri, restul deruland activitati in manipulare marfuri in port, comert de piese pentru autovehicule, publicitate sau editare ziare, dupa cum arata datele de la Ministerul de Finante.

Unele companii, care au partici­pat la licitatii in perioada 2006-2008, au in administrare plajele de la Marea Neagra pe zece ani, in timp ce acelea care au semnat contracte de concesiune vor administra parcele de plaja chiar si pe 25 de ani, scrie Ziarul Financiar.
"Am participat la licitatie in aprilie 2011 pentru administrarea plajei din fata hotelului Eu­ropa din Eforie Nord si din cauza ca la li­ci­tatie am fost in competetie cu importatori de fier si cu companii care nu au nicio legatura cu in­dustria hoteliera a trebuit sa dau un pret foarte mare pentru castigarea licitatiei, ceea ce nu este normal", a declarat omul de afaceri George Copos, care are doua hoteluri la mare (Astoria si Europa). Hotelul omului de afaceri de la mare Europa, cu 221 de camere, este singura unitate de patru stele din Eforie Nord, restul fiind clasificate de la o stea la trei stele.
George Copos a precizat ca a trebuit sa participe la licitatia pentru administarea plajei, avand in vedere ca in contractele cu operatorii din strainatate care aduc turisti in Eforie Nord se cerea ca hotelul sa ofere plaja.
Putini hotelieri sunt administratori de plaje
Omul de afaceri sustine ca ar fi platit o suma mult mai mica pe administrarea plajei din fata hotelului daca nu intra in competitie cu firmele ce voiau sa administreze plaja fara sa aiba vreo activitate in turism. "Am oferit 12-13 lei pe metru de plaja pentru a castiga licitatia", a spus Copos. In opinia lui, administrarea plajelor ar trebui sa fie facuta de companiile care au activitate in turism si nu de cele "care nu au nicio legatura cu turismul".
Pentru a citi mai multe despre Hotel Europa, din Eforie Nord, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?



Results

News

You are here: Ştiri Regii plajelor de la Marea Neagra. Zece companii administreaza jumatate din plaja, doar trei au hoteluri