Patrimoniul Mondial UNESCO s-a imbogatit cu inca 25 de situri

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

Patrimoniul Mondial UNESCO s-a imbogatit cu inca 25 de situri

Lista Patrimoniului Mondial UNESCO a inglobat 25 de noi situri, ca urmare a intrunirii comitetului responsabil, ce a avut loc intre 19 si 29 iunie la Paris. Printre noile situri se numara resedinta mitropolitilor din Bucovina si Dalmatia (Ucraina), Uzinele Fagus (Germania) si Gradina persana (Iran).

Lista cuprinde in prezent 936 de situri, dupa cea de-a 35-a sesiune a Comitetului Patrimoniului Mondial. Dintre acestea, 183 sunt naturale, 725 culturale si 28 mixte.

Siturile naturale adaugate anul acesta sunt: Insulele Ogasawara (Japonia), reteaua de lacuri din Kenya in Valea Marelui Rift (Kenya), Coasta Ningaloo (Australia) si, ca extensie, padurile vechi de fag din Germania (extensie a Padurilor primare de fag din Carpati, Slovacia si Ucraina).

Un singur sit mixt a fost inscris anul acesta, respectiv zona protejata Wadi Rum (Iordania).

Printre siturile culturale adaugate se numara centrul istoric Bridgetown si garnizoana (Barbados), peisajul cultural al lacului din vestul Hangzhou (China), peisajul cultural al cafelei (Columbia), peisajul cultural al provinciei Konso (Etiopia), platourile de calcar Causses si Cévennes (Franta), Fortul Iisus din Mombasa (Kenya), peisajul cultural de la Serra de Tramuntana (Spania), moscheea Selimiye (Turcia) si citadela dinastiei Hô (Vietnam).

Pentru a citi despre Manastirile din Bucovina, unde se afla unul dintre situri, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.dailybusiness.ro

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?units found.

News

You are here: Ştiri Patrimoniul Mondial UNESCO s-a imbogatit cu inca 25 de situri