Cum iti recuperezi banii daca iti platesti vacanta cu mult timp inainte, dar nu mai poti pleca

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

Fortati de viata sa fie cat mai chibzuiti, romanii au inceput sa inteleaga ca ies mult mai ieftin daca isi achita vacanta cu mult timp inainte. Cu toate acestea, dincolo de avantajul unui pret bun, pot aparea si o serie de neplaceri.

Pentru aceste situatii nedorite este bine sa stiti ca asiguratorii va despagubesc, macar partial, daca nu in totalitate.
O doamna a ratat anul trecut o vacanta de sase zile in statiunea Santorini, pentru care platise 2500 de euro cu trei luni si jumatate inainte. Din nefericire, chiar inainte de plecare a trebui sa renunte la tot, pentru ca i s-au furat actele si nu a putut sa le refaca atat de repede.
O astfel de situatie este imposibil de prevazut.
Conceptul de early booking este foarte cunoscut si in Romania datorita discounturilor pe care le ofera, dar riscul de a nu putea efectua calatoria creste din cauza intervalului de timp mare din momentul cumpararii pachetului turistic si inceputul calatoriei.
Ca sa nu riscati niste bani stransi cu mare greutate, aveti posibilitatea sa incheiati asigurari, in baza carora veti fi despagubit daca:
- "ati primit un preaviz la locul de munca, v-ati imbolnavit sau ati suferit un accident, ati pierdut o ruda apropiata, vi s-a spart locuinta sau s-a produs un incendiu ori v-ati pierdut actele."
Acest tip de polita se numeste "storno" si poate fi solicitata abia dupa ce achitati concediul. Se calculeaza in functie de numarul de zile petrecute in strainatate si de valoarea pachetului turistic. Teoretic puteti sa dati 0,5% din costul total sau o suma fixa.
Inainte insa de orice, cititi bine contractul. Fiecare societate are propriile clauze pentru asigurari, iar unele pot ascunde capcane.
Pentru a citi desopre oferte de vacante valabile in aceasta vara, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?units found.

News

You are here: Ştiri Cum iti recuperezi banii daca iti platesti vacanta cu mult timp inainte, dar nu mai poti pleca