Destinatia preferata din Romania a printului Charles

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

Destinatia preferata din Romania a printului Charles

Te gandeai cumva ca printul Charles si-ar putea pune pe lista de preferinte o localitate din Romania? Sau chiar mai multe, avand in vedere elanul cu care acesta investeste in diverse case din regiuni pitoresti ale tarii noastre?

Saschiz, localitatea muresana cu loc de cinste in patrimoniul UNESCO, situata la cativa kilometri de Sighisoara este una dintre destinatiile preferate ale printului. Pana la finalul secolului al XIII-lea, localitatea Saschiz era ocupat in special de secui, insa, treptat locul acestora a fost luat de sasi.

In trecut, aceasta rivaliza cu Sighisoara, capitala sasilor din Transilvania. Acum, se numara printre locurile care odata vizitate, vor dainui in mintea ta pentru multa vreme. Faimoasa cetate, ulite inguste, case vechi sasesti, multe dintre ele incluse in patrimoniul UNESCO, vestigii istorice, bunatati naturale, traditie, toate acestea dau savoare zonei.

Istoria acestor meleaguri incepe in 1305, cand locul era vestit pentru numeroasele bresle - ale cizmarilor, tamplarilor, olarilor fiind printre cele mai apreciate. Faima sa din prezent este, de fapt, o urmare a unui trecut bogat, care a lasat multe urme pe care merita sa calci.

Biserica Evanghelica, construita la finalul secolului al-XV-lea de catre colonistii sasi din localitate impresioneaza prin frumusetea expresiva a proportiilor si prin adaptarea riguroasa a elementelor de fortificare la formele unui lacas de cult.Langa aceasta se afla Turnul cu ceas, una dintre cele mai frumoase constructii medievale din Transilvania.

Cetatea taraneasca vegheaza de pe un deal din apropierea satului. Ridicata cu un secol inaintea bisericii, cu scopul de a proteja locuitorii de aici si din sase comune alaturate de invazii, cetatea are 6 bastioane si esta inconjurata de ziduri de pana la 9 metri inaltime. In interiorul sau se afla o capela, azi in ruine, si o fantana cu adancimea de 65 de metri despre care se spune ca ar face legatura, printr-un tunel subteran cu centrul comunei.

In momentul de fata, Saschizul se scalda in nostalgia ultimelor familii de sasi, faima adusa de vizitele printului Charles, dar si de mierea de brad sau de menta, compoturile si dulceturile facute de sasoaice din rubarba.

Pentru a cauta cazare in Sighisoara, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.skytrip.ro

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?



Results

News

You are here: Ştiri Destinatia preferata din Romania a printului Charles