Traficul aerian de pasageri si-a incetinit cresterea la 3,8% in martie

E-mail Print PDF
There are no translations available.

Traficul aerian de pasageri si-a incetinit cresterea la 3,8% in martie

Traficul aerian de pasageri a crescut cu 3,8% in martie fata de aceeasi perioada a anului trecut, o evolutie incetinita in comparatie cu avansul 5,8% inregistrat in februarie, in timp ce transportul aerian de marfa a crescut cu 3,7% fata de martie 2010, peste cresterea de 1,8% din luna anterioara, potrivit datelor publicate de International Air Transport Association (IATA).

Fata de luna februarie, traficul de pasageri a scazut in martie cu 0,3%, in timp ce transportul de marfa a crescut cu 4,5%.

"Intreaga industrie a pierdut doua puncte procentuale in ceea ce priveste cererea din cauza cutremurului si tsunami-ului din Japonia, dar si din cauza revoltelor din Orientrul Mijlociu si Africa de Nord", a declarat Giovanni Bisignani, director al IATA.

Impactul evenimentelor din Japonia asupra traficului aerian de pasageri s-a tradus intr-o scadere de 1% in luna martie. La nivel regional, liniile aeriene din Asia-Pacific au inregistrat o scadere de peste 2% a traficului global, iar companiile din America de Nord au raportat o scadere de 1% si cele din Europa de 0,5%.

Piata interna din Japonia a fost cea mai grav afectata, inregistrand o scadere de 22% la nivelul traficului aerian.

In martie, traficul aerian de pasageri raportat de companiile aeriene din Europa  a crescut cu 5,3%, fata de aceeasi perioada a anului 2010, sub crestere de 7,4% raportata in februarie.

In ceea ce priveste estimarile pentru urmatoarele luni, evenimentele din Japonia, Orientul Mijlociu si Africa de Nord vor continua sa influenteze industria de profil, potrivit IATA.

"Cea mai mare incertitudine planeaza asupra preturilor la combustibili. In ciuda pretului de 120 de dolari pe baril, se pare ca redresarea economica continua pe pietele din afara Europei. Vedem acest lucru in cererea clasei business. Pe de alta parte, mai multi turisti isi amana calatoriile din cauza preturilor mari", a spus Bisignani.

Pentru a cauta cazare in Capitala, orasul in care se afla cel mai mare aeroport de la noi din tara, accesati aceasta sectiune a site-ului.

Citeste mai mult...

Sursa: www.dailybusiness.ro

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?



Results

News

You are here: Ştiri Traficul aerian de pasageri si-a incetinit cresterea la 3,8% in martie