Atena, paralizata astazi de o greva generala! Cat de afectati vor fi turistii din Romania?

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

 Atena, paralizata astazi de o greva generala! Cat de afectati vor fi turistii din Romania?

Cei care calatoresc astazi spre Republica Elena trebuie sa stie ca greva generala de 24 de ore care are loc in Atena va afecta transportul public, aerian, naval si feroviar, potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE). In aceasta perioada a anului este stiut deja ca romanii se indreapta spre Grecia. Cum vor fi ei afectati?

Sa incepem cu vestile rele: Pe 11 mai este programata o ampla manifestatie organizata de sindicatele elene, in piata Sintagma din Atena. Protestul este organizat de Sindicatul General al Angajatilor din Sectorul Privat si de Sindicatul Angajatilor din Sectorul Public.

Cei afectati vor fi turistii romani care vor calatori in Atena in aceasta perioada.
"In aceasta perioada, pentru a evita situatiile neplacute care pot interveni pe parcursul calatoriei din Grecia, cetatenii romani sunt sfatuiti sa contacteze, in prealabil, compania de unde si-au procurat biletul de transport, pentru a verifica daca orarul de drum a suferit modificari in urma declansarii acestei actiuni de protest", se arata intr-un comunicat al MAE.

Romanii prefera insulele grecesti

“Greva din Grecia nu va afecta prea mult turistii romani si asta pentru ca, in general, plecarile spre insulele grecesti sunt curse charter, care aterizeaza in statiuni precum Rhodos, Creta etc. Asadar, nu avem de ce sa ne temem, cei mai multi dintre romanii care prefera in aceasta perioada a anului Republica Elena, o aleg ca destinatie de vacanta”, a declarat pentru incont.ro presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), Corina Martin.

Grecia a facut parte in 2010 din topul celor mai cautate destinatii, situandu-se pe locul trei, dupa Bulgaria, Turcia. Insulelele preferate de turistii romani au fost Corfu si Thassos, potrivit informatiilor din piata.

Pentru a citi si despre statiunile de pe litoralul romanesc, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.incont.ro

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?



Results

News

You are here: Ştiri Atena, paralizata astazi de o greva generala! Cat de afectati vor fi turistii din Romania?