Lacul Cinciş, splendoarea transformată în deponeu, de petrecăreţi

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

FOTOREPORTAJ: Lacul Cinciş, splendoarea transformată în deponeu, de petrecăreţi

Sute de hunedoreni au profitat de vremea frumoasă din ultimele zile, pentru a se relaxa pe malul Lacului Cinciş, una dintre cele mai populare zone de agrement din judeţul Hunedoara. Una dintre atracţiile lacului a fost biserica părăsită. Petrecăreţii au lăsat în urma lor mormane de gunoaie.

Lacul Cinciş a fost din nou invadat de gunoaiele aruncate de turişti. Cei care au petrecut în ultimele zile pe malurile lacului artificial s-au putut bucura de splendoarea naturii şi de liniştea oferită de unul dintre cele mai căutate obiective turistice din Hunedoara.

În urma lor însă, hunedorenii ieşiţi la grătar au lăsat mormane de gunoaie.

„Nu avem unde să aruncăm resturile, pentru că pe malul lacului nu există coşuri de gunoi”, este explicaţia pe care a dat-o Mihai Lorescu, unul dintre turişti. Maria Şindrea a găsit, la rândul ei, o scuză pentru mizeria basculată pe malul apei.

„Aşa le-am găsit. Probabil, gunoaiele au fost aruncate de cei care au petrecut zilele trecute”, spune femeia, arătând spre zona contaminată de resturi alimentare, cercetată îndeaproape de un câine vagabond, aflat în căutarea ospăţului. Alţi turişti, mai prevăzători, şi-au adus cu ei saci menajeri în care au strâns deşeurile lăsate în urma grătarelor „de Paşte”.

Biserica unde nu au avut loc slujbe de Paşte
Una dintre atracţiile cele mai savurate de vizitatorii Lacului Cinciş în aceste zile a fost vechea biserică de pe lac, transformată de timp şi de apa care a inundat-o într-o ruină.

Fosta biserică a satului Cinciş a fost părăsită, în anii comunismului, când vechiul amplasament al localităţii a fost inundat de apă la crearea lacului artificial. Sătenii au fost strămutaţi, lăsându-şi în urmă casele, biserica străveche şi cimitirul care în prezent se află sub apă.

Pentru a citi si despre alte lacuri din tara noastra, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.adevarul.ro

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?units found.

News

You are here: Ştiri Lacul Cinciş, splendoarea transformată în deponeu, de petrecăreţi