În 2010, peste 2,3 milioane de pasageri și-au pierdut bagajele pe aeroporturi

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

În 2010, peste 2,3 milioane de pasageri și-au pierdut bagajele pe aeroporturi

Haosul cauzat de norul de cenușă care a închis cerul Europei în aprilie 2010 și condițiile meteorologice nefavorabile de la sfârșitul anului trecut sunt printre cele mai importante evenimente din industria aviatică care au produs daune atât pasagerilor cât și aeroporturilor.

Anul trecut au fost înregistrați la bordul avioanelor peste 2,21 de miliarde de pasageri la nivel mondial. În aceași perioadă de timp au fost raportate 29,44 de milioane de bagaje întârziate, deteriorate sau furate, în creștere cu peste 6% față de anul precedent.

Cu alte cuvinte: 12,07 probleme cu bagajele la mia de pasageri, ceea ce s-a tradus în costuri de 2,94 de miliarde de dolari pentru industria aeriană. Vestea bună este că s-a înregistrat o ușoară creștere a bagajelor recuperate. Din totalul de bagaje pierdute doar 0,43 la mia de pasageri nu au fost  recuperate. Tot în 2010, mai mult de 50% din bagajele raportate ca fiind pierdute au ajuns la proprietari în maximum 42 de ore.

De ce așa multe bagaje pierdute?

Creșterea numărului de bagaje pierdute sau deteriorate a fost cauzată și de ușoara revenire a industriei aviatice. În anul de debut al crizei, numărul plângerilor care vizau accest fapt scazuse cu 20% față de anul 2007, situație care s-a păstrat și în 2009 când s-au raportat cu 23% mai puține bagaje-problemă. Cele mai mari probleme s-au înregistrat pe aeroporturile din Europa (aproape 50% din cazuri).

Pentru a cauta cazare in Bucuresti, punctul de plecare pentru multe curse aeriene, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai multe...

Sursa: www.capital.ro

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?units found.

News

You are here: Ştiri În 2010, peste 2,3 milioane de pasageri și-au pierdut bagajele pe aeroporturi