Legea turismului cea noua, aprobata de Guvern

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

Legea turismului cea noua, aprobata de Guvern

Guvernul a adoptat Legea turismului, in sedinta din 20 martie, la propunerea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT).

Noua lege prevede obligativitatea, sub sanctiuni ferme, ca  operatorii de turism sa aiba deschisa activitatea pe tot sezonul estival, care, prin lege, incepe la 1 mai si se termina la 1 octombrie, precum si reabilitarea structurilor de cazare turistica si a celor de primire turistica.

Mai mult, proiectul prevede utilizarea plajelor turistice numai catre si pentru operatorii de turism din statiunile de pe litoral, precum si instituirea unei taxe hoteliere de 1%, incasata de administratia locala, a declarat Elena Udrea, citata de money.ro.

Legea turismului va asigura stabilitatea cadrului institutional cu rol si atributii principale in elaborarea strategiilor si programelor in domeniul turismului, precum si fluenta in derularea masurilor, programelor si proiectelor de dezvoltare pe termen mediu si lung in turism.

In plus, legea clarifica responsabilitatile autoritatilor publice centrale si ale celor locale implicate in acest domeniu, precum si unele cerinte obligatorii referitoare la calitatea serviciilor oferite turistilor. Noua lege aduce prevederi distincte referitoare la: turismul de litoral, parcurile turistice, statiunile turistice si patrimoniul turistic.

Pentru a citi despre statiunile de pe litoralul romanesc, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.dailybusiness.ro

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?



Results

News

You are here: Ştiri Legea turismului cea noua, aprobata de Guvern