Şase din zece români nu au bani de vacanţă

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

Şase

EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/eurobarometru-sase-din-zece-romani-nu-au-bani-de-vacanta-970231.html#ixzz1oWLyCKWb EV" title="Şase din zece români nu au bani de vacanţă Citiţi mai mult: EUROBAROMETRU: Şase din zece români nu au bani de vacanţă - Extern > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/eurobarometru-sase-din-zece-romani-nu-au-bani-de-vacanta-970231.html#ixzz1oWLyCKWb EV" width="260" height="194" />

Aproximativ şase din zece români, adică 62% din populaţia ţării, nu au fost în vacanţă anul trecut din cauză că nu au avut bani, arată Eurobarometrul privind turismul pe anul trecut şi previziunile pentru 2012, prezentat zilele trecute de Comisia Europeană.

Lipsurile financiare i-au determinat şi pe majoritatea locuitorilor altor 12 state membre ale Uniunii Europene să renunţe la vacanţă, mai relevă studiul. 

Cu toate acestea, per total, la nivel european, cifrele turiştilor din 2011 nu arată rău: 72% dintre cetăţenii UE au fost în concediu anul trecut. Cei care nu şi-au permis acest lucru provin din ţările afectate grav de criză sau care au suportat programe dure de austeritate.


Mai rău ca noi stau bulgarii. 71% dintre vecinii noştri de la Sud n-au avut bani de vacanţă anul trecut, la fel ca şi 70% dintre greci şi 66% dintre unguri. Acelaşi motiv a fost invocat de 52% dintre europenii cu vârste cuprinse între 25 şi 39 de ani şi 55% dintre cei între 40 şi 54 de ani.


Turistii europenii au preferat să călătorească în propria ţară. Este cazul grecilor care au mers în concediu în ţară în proporţie de 80%, precum şi al italienilor (74%). Cele mai utilizate mijloace de transport în vacanţă au fost automobilul şi motocicleta, cu 78%, cu mult peste nivelul din anul 2010, când s-a situat la doar 44%.

Pentru a citi despre destinatiile de vacanta din tara noastra, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.evz.ro

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?



Results

News

You are here: Home