La deal catre Stana de Vale

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

La deal catre Stana de Vale

Se intinde pe o suprafata de 2.700 de hectare de teren si constituie un important punct de plecare pentru foarte multe trasee turistice. Renumita pentru tratamentele curative, tratamentele pentru odihna si recreerea turistilor. Depaseste granitele tarii, ecouri ale apelor miraculoase de aici, ape minerale feruginoase si hipotomice vuind in toata Europa.

Principala atractie a Stanei de Vale o reprezinta Izvorul Minunilor, despre care legenda spune ca are un efect tamaduitor, fiind una dintre cele mai pure si apreciate ape de izvor de la noi din tara. Stana de Vale beneficiaza de locuri de cazare in hoteluri si vile de 2-3-4 stele la tarife acceptabile. Statiunea are o clima intramontana de depresiune, tonic – stimulativa, cu veri racoroase. Temperatura medie anuala este de circa 5°C.

Cu un aer puternic ionizat, Stana de Vale este un mediu ideal pentru petrecerea unei vacante in mijlocul naturii, avand o serie de atractii turistice, peisaje si trasee montane deosebite. Ofera turistilor posibilitatea de a efectua excursii la Izvorul Minunilor, Cascada Iadolina, drumetii montane pe 16 trasee marcate, unde se poate admira cea mai mare cascada din Romania, Saritoarea Bohodei, deplasari la Pestera Ursilor, Pesterile Ferice, Onceasa, Alunului si Meziad, excursii la popasul Pescaresc Cefa, Pastravaria Stana de Vale, gratare in aer liber, focuri de tabara, mese festive si simpozioane.

In perioada de iarna, partia de schi este dotata cu instalatie de urcare pe cablu si se poate practica pe langa schi, sanius, coborari neconventionale.

Statiunea este recomandata pentru toate varstele, de la copii pana la cei mai varstnici care pot beneficia de tratamente impotriva dereglarilor respiratorii, organism slabit, suprasolicitari fizice si intelectuale.

Pentru a citi si despre statiunile balneoclimaterice din tara noastra, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.skytrip.ro

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?



Results

News

You are here: Atracţii turistice La deal catre Stana de Vale