Geoagiu Bai, cu aer relaxant si tonic

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

Geoagiu Bai, cu aer relaxant si tonic

Odinioara, dacii sorbeau si se bucurau de efectele terapeutice si chiar deplin tamaduitoare ale apelor vechii asezari Germisara, asa cum era cunoscuta, la acea vreme, statiunea Geoagiu, in traducere "ape calde".

Asezata la o altitudine de 350-400 m, in depresiunea Zlatna-Glod, intre culmile Muntilor Metaliferi din Apuseni, statiunea ofera o priveliste minunata si un cadru reconfortant, tonic si stimulativ.

Se afla in judetul Hunedoara, pe valea paraului Geoagiu, la 12 km de orasul Orastie si la 45 km de Deva.

Datorita interesului autoritatilor locale, statiunea a atras investitori si fonduri ce au ajutat la dezvoltarea infrastructurii. Si, ca o recunoastere a muncii depuse, anul ce a trecut a incoronat statiunea Geoagiu cu o distinctie acordata la Bruxelles, in cadrul Galei Premiilor EDEN 2010, cu titlul de "destinatie turistica de excelenta, a Romaniei".

Un sejur la Geoagiu Bai se recomanda mai ales suferinzilor de boli ale aparatului locomotor si sistemului nervos periferic, celor cu astenii, nevroze, oboseala cronica, surmenaj, celor cu afectiuni ale tubului digestiv, cu sensibilitati hepatice si la nivelul cailor biliare, in cazul anemiilor si pentru perioadele de convalescenta, in urma unor boli infectioase.

Factorii naturali de cura constau in ape minerale termale, namol terapeutic si un climat sedativ.

Punctele de interes turistic din jurul statiunii, care merita vizitate, sunt monumentele romane de la Geoagiu (bai si inscriptii), cheile si pesterile din bazinul paraului Geoagiu, exploaterea aurifera de la Sacaramb, satul natal al pionierului aviatiei romanesti, Aurel Vlaicu, Lacul Cinis, Cascada, Castelul Corvinilor, celebrele vestigii din cetatile dacice ale Sarmisegetuzei, candva leagan al poporului dac, centru politic, militar si religios, Drumul Roman, Baile Termale Romane etc.

Pentru a cauta cazare in judetul Hunedoara, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.touristica.ro

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?



units found.

News

You are here: Atracţii turistice Geoagiu Bai, cu aer relaxant si tonic