La Zaplaz, porti catre alta dimensiune

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

La Zaplaz, porti catre alta dimensiune

Daca vrei sa pasesti in alta dimensiune, cauta portile Zaplazului, niste gauri in munte prin care se vede cerul, parca mai albastru, parca mai aproape de alta lume.

Urcand de la Refugiul Spirlea pe traseul La Lanturi, din Piatra Craiului, gasesti sparturile in stanca si nu te poti opri sa nu te intrebi "cum a fost posibil?". Ce mana a putut avea atata rabdare si forta?!

Ei bine, mana timpului cu ucenici ca apa, vantul, vremurile... Acestia au lucrat din greu la bolti, coloane, arcade, galerii, pentru a-ti da acum fiori si ganduri.

Piatra Craiului, munte de cadavre

Muntii Piatra Craiului reprezinta de fapt mormanele unui cimitir vechi de 150 de milioane de ani. Varfurile pe care le avem sub bocanci sunt de fapt cadavre in straturi, de scoici, corali si moluste. Da, aceste inaltimi, au fost candva fund de mare. Iar marturie stau gramezile de cochilii pietrificate, pe care daca sunteti cautatori cu ochi atent, le puteti zari la tot pasul.

Conform teoriei, orice gol devine plin si orice deal devine vale. Asa a fost si cu crestele Crailor. Intr-un hau s-au depus strat dupa strat, cu tenacitate de milioane de ani, corpuri de animalute moarte, prefacute in stana de piatra. Vi se pare mult si de necrezut? De ce s-ar fi grabit timpul, cand avea vesnicia in fata?!

Ce sunt gaurile de La Zaplaz?

Gaurile de la Zaplaz ce or fi? Parca sunt goluri intr-o bucata de halva, facute de o omida uriasa pofticioasa.

Si de ce Zaplaz, care zice-s-ar, ar fi un gard de uluci care ingradeste o batatura?! Daca vreodata au avut sens propriu, Zaplazurile din Piatra Craiului ingradesc batatura cui?

Orice ar fi, mergeti, vedeti si traiti senzatia!

Pentru a citi si despre alte parcuri naturale din tara noastra, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.skytrip.ro

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?



units found.

News

You are here: Atracţii turistice La Zaplaz, porti catre alta dimensiune