Templul Ursitelor de la Sinca Veche, o poarta catre alte lumi unde rugile sunt auzite

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

Templul Ursitelor de la Sinca Veche, o poarta catre alte lumi unde rugile sunt auzite

La 45 km de Brasov si 22 de Fagaras se afla Manastirea rupestra de la Sinca Veche,judetul Brasov, un lacas cunoscut si sub numele de „Templul Ursitelor”, sau „Manastirea sapata in piatra”. Este un loc inconjurat de legende si fenomene paranormale, care atrage turistii ca un magnet.

Conform specialistilor, ansamblul rupestru are o vechime de peste 7.000 de ani si a fost creat de civilizatia care a construit Templul Alb din Insula Serpilor. Prima mentiune documentara dateaza din secolul al XII – lea.

Sapata in piatra

Lacasul este compus din incaperi de cult, altare cu sculpturi deosebite, simboluri ca cel asemanator lui Yin-Yang sau steaua lui David. Este in intregime sapata in piatra si compusa din doua biserici, trapeza si bucataria manastirii rupestre.

Arhitectura celor doua biserici, ale manastirii, este deosebita, de aceea cei mai multi cercetatori sustin ca nu este o constructie crestina. Unul din elementele inedite ale manastirii, este turla bisericii. La constructia acesteia a fost folosita gresie moale si este ridicata din interiorul incintei.

Turnul interior are 10 m lungime si se termina cu o mica fereastra, prin care o raza de lumina cade exact pe altar.

Legendele de la „Templul Ursitelor

Grota din Sinca Veche este faimoasa pentru fenomenele paranormale, viziuni si vise premonitorii, dar si pentru faptul ca dorintele credinciosilor ce se roga in templu se adeveresc. Tocmai datorita legendelor si misterelor ce invaluie zona, a si primit denumirea de "Templul Ursitelor".

Pentru a cauta cazare in Brasov, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.skytrip.ro

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?



units found.

News

You are here: Atracţii turistice Templul Ursitelor de la Sinca Veche, o poarta catre alte lumi unde rugile sunt auzite