Locuri de vizitat în România: Peştera Scărişoara

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

Locuri de vizitat în România: Peştera Scărişoara

Dacă vrei să vezi gheaţă în toiul veri, REALITATEA.NET îţi recomandă să vizitezi cea mai mare peşteră cu gheaţă din România: Peştera Scărişoara din Apuseni. Drumul spre peşteră porneşte din comuna Gărda de Sus (jud. Alba), situată pe Valea Ariesului Mare la 32 km amonte de Câmpeni (pe DN75).

Peştera Scărişoara sau Gheţarul de la Scărişoara adăposteşte cel mai mare gheţar subteran din România. Peştera face parte din sistemul carstic Gheţar - Ocoale - Dobreşti. Este formată în calcare de vârstă Jurasic superior, dispuse la o altitudine de 1165 m, la marginea platoului carstic Gheţari - Ocoale. Cea mai mare peşteră cu gheaţă din România are o lungime de 720 m şi adâncime de 105 m.

Peştera Scărişoara poate fi vizitată doar duminica până pe 14 august 2011, iar după această dată poate fi vizitată zilnic, între orele 9.00-17.00. Accesul în peşteră se face printr-un aven cu diametrul de 60 m şi adâncimea de 48 m. Urmează "Biserica" de unde se deschide o galerie care după 68 m ajunge la Rezervaţia Mare a peşterii, unde se află Palatul Sânzienei.

Şi pe timp de vară, temperatura este destul de scăzută, aşa că luaţi-vă haine călduroase.

Pentru a citi mai multe despre Parcul National Apuseni, locul in care se afla situata pestera, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.realitatea.net

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?



Results

News

You are here: Atracţii turistice Locuri de vizitat în România: Peştera Scărişoara