Cascada Ciucas, colt de rai

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

Cascada Ciucas, colt de rai

Cascada Ciucas este situata in Defileul Hasdatelor si are o inaltime de 5 m. La baza, intr-o marmita, apa balteste creand un mic lac.

Aflata la aproximativ 55 kilometri de Orasul Cluj Napoca, Cascada Ciucas este extrem de usor de vizitat daca se alege drumul prin Turda, apoi urmandu-se traseul Mihai Viteazu, Cornesti. De acolo, se va ajunge la podul Moldovenesti ce trece peste Aries. De acolo, drumul va tine dreapta, coborand pe langa un rau.

Odata ajunsi la Cascada Ciucas, putem fi siguri ca ne aflam in Defileul Hasdatelor, ce prezinta o sumedenie de rupturi de panta, cu repezisuri si cascade. Cascada Ciucas are o inaltime de doar 5 m, iar la baza acesteia se afla un lac mic in care se acumuleaza apa ce valtoreste pe cascada.

Raul ce vine dinspre Cheile Turzii este cunoscut ca fiind de o frumusete covarstitoare, acesta facand o cotitura prin stanci si sapand o vana in piatra, datorita sugrumarii sale. Acest efect seamana mai mult cu apa dintr-un jacuzzi, peisajul fiind extrem de frumos. Experienta vizitarii zonei trebuie traita pentru ca se va solda doar cu amintiri de neuitat. De asemenea ea reprezinta si un rai al celor pasionati de fotografie, cunoscut fiind faptul ca aici se pot realiza imagini spectaculoase. Aceste lucru este posibil datorita vitezei de curgere foarte mare, in raport cu inaltimea de 1 m, ce cu un timp de expunere potrivit poate crea o imagine de frumusete nemaivazuta.

Pentru a cauta cazare in Turda, in cazul in care doriti sa faceti un popas pe drum, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.skytrip.ro

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?



Results

News

You are here: Atracţii turistice Cascada Ciucas, colt de rai