Delta Dunarii – monument UNESCO

Email Imprimare PDF

Delta Dunarii
Intotdeauna mi-am dorit sa ajung sa vad Delta Dunarii. Invatasem la facultate ca e monument UNESCO din anul 1991, ce cuprinde peste 1200 de specii de copaci si plante, peste 300 de specii de fauna, colonii unice de pelicani, si aproximativ 100 de specii de pesti, amintim heringul de Dunare, sturionii si pretiosul caviar.

Citind despre delta, am aflat ca este cea mai mare rezervatie de zone umede din Europa, cu o suprafata de peste 2500km2.

Daca doresti sa te pornesti la drum spre delta, ar trebui sa stii care e distanta dintre orasul tau si destinatie. Iata aici distantele de la marile orase ale tarii pana la delta:

Satu Mare – Tulcea – 752 km
Oradea – Tulcea
– 763 km
Cluj – Napoca – Tulcea
– 615 km
Brasov – Tulcea
– 350 km
Iasi – Tulcea
– 346 km
Bucuresti – Tulcea
– 278 km

Din bagajul tau, nu trebuie sa lipseasca crema impotriva tantarilor, palaria si ochelarii de soare, o manta impermeabiala si pantofi comozi. Nu uita aparatul foto!

Cazare in orasul Tulcea poti gasi la preturi variate in functie de hotelul pe care il alegi, cu sau fara vedere la Dunare. Poti opta, de asemenea, pentru cazare la vile sau pensiuni de-a lungul Dunarii. Aici vei avea posibilitatea sa incerci bucate traditionale, bors pescaresc, peste la cuptor. Poti inchiria o barca de la proprietarul pensiunii, sau in orasul Tulcea sunt nenumarate oferte.

Eu am ales o calatorie cu un vaporas. Eram entuziasmata de ceea ce stiam din carti sau de pe net ca voi putea sa vad. Bineinteles, am putut admira flora specifica de stuf, papura, salcii, rogoz, si plante plutitoare, nuferi, cornaci, cosor. Fauna este dintre cele mai bogate, cam 98% din fauna acvatica europeana. Cele mai cunoscute sunt pelicanii, lopatari, tiganusi, ralide. Dar si specii mai comune, putem vedea aici: rate, gaste, pescarusi, cinteze, pitigoi, fazanul, potarnichi, prepelite.

Exista mici golfulete unde ghidul iti spune ca nu ai voie sa intri cu barca deoarece acolo sunt colonii de cuibarit, si se incearca evitarea braconajului si perturbarea linistii.

Mai sper inca la o societate educata care sa nu distruga aceste zone minunate, care sa nu perturbe buna dezvoltare a speciilor.

Sursa: www.deweekend.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?



Rezultate
Sunteţi aici: Atracţii turistice Delta Dunarii – monument UNESCO