Pensiunea Săptămânii - Pensiunea Casa Moşului din Cârţişoara

Email Imprimare PDF
Pensiunea Casa Mosului Cârţişoara

Pensiunea Casa Moşului **** din Cârţişoara situată în imediata apropiere a centrului comunei, te întâmpinã cu ospitalitatea specifică zonei de munte. Oamenii pe care îi veţi întâlni aici, mâncarea şi băuturile tradiţionale de cea mai bună calitate precum şi condiţiile de cazare de 4 stele vor crea atmosfera de recreere, confort, linişte şi relaxare pe care le-aţi dorit. Pensiunea Casa Moşului **** oferă condiţii de cazare deosebite. Capacitatea pensiunii este de 11 locuri. Pensiunea este structurată astfel: parter + mansardă.

Parterul este alcătuit din :

  • living (spaţiu pentru luat masa, şemineu cu focar deschis, TV-cablu, CD/DVD-player)  - bucătărie (complet utilată)
  • 2 băi Spaţiul livingului este armonios împãrţit, şemineul cu focar deschis şi scara din buşteni care urcă la mansardă reprezentând elemente cu greutate, care crează o ambianţă primitoare.

Elementul rustic predomină în design-ul interior fără a fi însă din abundenţă. Obiectele rustice au o valoare istorică reală şi sunt făcute manual de către un meşteşugar înzestrat. Bucătăria este complet utilată: aragaz, cuptor cu microunde, cafetieră, frigider, masă de lucru, veselă, prăjitor pâine.

Mansarda este alcătuită din 5 camere: 2 camere matrimoniale, 2 camere cu 2 paturi şi o cameră cu 3 locuri. Fiecare cameră este dotată cu baie proprie. Lenjeria de pat din puf de gâscă. Trei dintre camere au balcon spre curtea interioară cu o vedere deosebită spre munţii Făgăraş. Toate camerele sunt dotate cu lcd şi cablu-tv. Partea de la intrare este pavată cu piatră de râu şi facilitează parcarea a 5 maşini. Curtea este plină de verdeaţă şi pomi fructiferi :  meri, peri, pruni, cireşi, nuci, plante şi flori deosebite, toate fiind  întreţinute cu  apa răcoroasă de la fântâna din curte. Curtea are o suprafaţă de 1100 mp. Aerul curat specific zonei te îndeamnă să foloseşti foişorul şi barbeque-ul de afară, să-ţi faci somnul de amiază în hamac, să citeşti  o carte sau să stai la o poveste cu prietenii pe terasă.

Principalele obiective pe care le puteţi vizita în zona sunt urmatoarele:

  • Mănăstirea Cârţa, fosta mănăstire cisterciană din Ţara Făgăraşului, actualmente biserica evanghelică a comunităţii locale germane, situată pe malul stâng al Oltului, între municipiile Sibiu si Făgăraş, în imediata vecinatate a localităţilor de azi Cârţa (în germană Kerz, în maghiară Kerc) şi Cârţisoara (în germana Oberkerz). Mănăstirea a fost fondată în anii 1205-1206 de regele Andrei al II-lea al Ungariei, fiind desfiinţată la 27 februarie 1474 de regele Matei Corvin. Abatia cisterciană Cârţa a deţinut un rol major în istoria politică, economică şi culturală a Transilvaniei medievale, cât şi introducerea dar şi în diseminarea artei gotice în spaţiul intracarpatic.
  • Munţii Făgăraşului fac parte din Carpaţii Meridionali, fiind cel mai maiestuos, sălbatic şi spectaculos lanţ montan al României. De la est la vest masoară aproximativ 70 de km iar de la nord la sud circa 45 km. Munţii Făgăraşului seamănă cu o imensă coloană vertebrală orientată de la est la vest având "coastele" (culmile) orientate către nord şi, respectiv, sud. Culmile din partea nordică sunt cu mult mai scurte şi mai abrupte decât cele din partea sudică, care sunt foarte lungi şi domoale.
  • Suprafaţa totală acoperită de munţii Făgăraşului este peste 2.400 km², fiind, spre comparaţie, de circa 7,5 ori mai mare decât a munţilor Bucegi. Pe cuprinsul întinderii masivului Făgăraşilor se găsesc 6 vârfuri de peste 2.500 de metri: Moldoveanu cu 2.544 m, Negoiu cu 2.535 m, Vistea Mare cu 2.527 m, Caltun-Lespezi cu 2.522 m, Vânătoarea lui Buteanu cu 2.507 m şi Dara cu 2.501 m. Există, de asemenea, 42 (45, după alte surse) de vârfuri având peste 2.400 m şi mai mult de 150 de vârfuri de peste 2.300 m.
  • Transfăgărăşanul sau DN7C este unul din cele mai spectaculoase drumuri din România. Drumul leagă regiunea istorică a Transilvaniei de Muntenia. Drumul a fost construit să treacă peste Munţii Făgăraş, cel mai înalt lant muntos din munţii României, care face parte din Carpaţii Meridionali. A fost inaugurat la 20 septembrie 1974, şi leagă localităţile Arefu, Arges cu Cârţişoara, Sibiu. Drumul urcă pâna la altitudinea de aproape 2.000 metri; drumul în trepte foloseşte serpentine pentru a urca fiind o provocare pentru orice autovehicul; datorită serpentinelor şi drumului în rampă viteza de rulare este de 40 km/h. Drumul este închis de la sfârşitul lunii octombrie pâna în luna iunie datorită zăpezii care acoperă drumul. Acest drum are mai multe tunele şi viaducte decât oricare alt drum din România; în apropiere de cel mai înalt punct al ascensiuni, la Bâlea Lac drumul trece prin cel mai lung tunel din România (aproape 1.000 m).
  • Lacul Bâlea este un lac glaciar (format în circ glaciar) situat la o altitudine de 2.040m, în Munţii Făgăraş, Judeţul Sibiu. Dimensiunile lacului sunt: 360 m în lungime, suprafaţă de 46508 mp şi adâncimea de 11,35 m. În anul 1932 lacul Bâlea şi o suprafaţă de circa 180 de hectare în jurul lacului au fost declarate rezervaţie ştiinţifică. La Lacul Bâlea se poate ajunge în timpul verii cu maşina, pe Transfăgărăşan, iar în restul timpului cu telecabina, de la cabana "Bâlea Cascadă". În Munţii Făgăraş se mai afla şi lacurile Capra, Podragu mic, Podragu mare, Avrig, Urlea, etc. În anul 2006 a fost construit în apropierea lacului Bâlea primul hotel de gheaţă din Europa de Est.

Pe lângă aceste obiective în zonă mai puteţi vizita Bâlea Cascadă, "Muzeul Etnografic şi Memorial Badea Cârţan", Păstrăvăria Cârţişoara şi mănăstirea Brâncoveanu, Sâmbăta de Sus.

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?



Rezultate
Sunteţi aici: Atracţii turistice Pensiunea Săptămânii - Pensiunea Casa Moşului din Cârţişoara